Αποχωρεί ο Χαμπουλάς από τον ΔΗΣΥ-«Δεν μπορώ και δεν πρόκειται ποτέ να συμπορευθώ με επιλογές που δεν με εκφράζουν»

Την αποχώρηση του από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής Ευγένιος Χαμπουλάς, τονίζοντας τις διαφορές του με την παράταξη. Στην ανακοίνωση του έκανε λόγο για απομάκρυνση από τις ιδεολογικές ρίζες του κόμματος, τονίζοντας πως «εκεί που ξεκίνησα δεν είναι πια αυτό που πίστευα».

Ανέφερε επίσης, ότι η πορεία που ακολουθεί του προκάλεσε υπαρξιακό δίλλημα κα διευκρίνησε πως «δεν πρόκειται για πικρία, αλλά για πράξη πολιτικής ευθύνης ώστε να ευθυγραμμιστώ με την συνείδησή μου. Δεν είναι μια στιγμή αντίδρασης, αλλά αποτέλεσμα μακράς σκέψης και εσωτερικού διαλόγου. Παρακολουθώ εδώ και καιρό τη σταδιακή απομάκρυνση από τις ιδεολογικές ρίζες του κόμματος – από την εθνική αξιοπρέπεια, τη διαφάνεια και την ειλικρίνεια απέναντι στον λαό και ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Δεν μπορώ και δεν πρόκειται ποτέ να συμπορευθώ με επιλογές και σιωπές που δεν με εκφράζουν».

Σημειώνεται πάντως, ότι πριν από λίγο καιρό ο κ. Χαμπουλάς είχε συμμετάσχει σε πορεία που διοργάνωσε το ΕΛΑΜ στη Λεμεσό, αν και στην ανακοίνωση του δεν αναφέρεται σε προσχώρηση στο κόμμα. Σημειώνει, ωστόσο, πως ήρθε η ώρα για μια νέα πολιτική αφήγηση με καθαρές γραμμές και σταθερές αξίες.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση του σημειώνει ότι «αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά, ευγνώμων για τις εμπειρίες και τους ανθρώπους που γνώρισα, τις μάχες που δώσαμε όταν οι στόχοι ήταν ξεκάθαροι. Τώρα, πιστεύω ακράδαντα ότι ήρθε η ώρα για μια νέα πολιτική αφήγηση, με καθαρές γραμμές και σταθερές αξίες».

Επιπρόσθετα, αναφέρει πως «ξημερώνει αύριο η 1η Απριλίου, 70 χρόνια από την έναρξη του ένοπλου εθνικοαπελευθερωτικού, ενωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ. Και όπως τότε, έτσι και σήμερα, η Ιστορία μας καλεί να πάρουμε θέση. Να μιλήσουμε, να δράσουμε, να μην μείνουμε θεατές».

Η πορεία συνεχίζεται. Με συνέπεια, αποφασιστικότητα, εντιμότητα και πίστη στην Κύπρο που ονειρευόμαστε και μας αξίζει, αναφέρει ο κ. Χαμπουλάς.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Διαμαρτυρήθηκαν για την παύση Τυχικού στην Πάφο-«Θέλουμε πίσω τον Μητροπολίτη μας»
Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο
Τρία αδελφάκια ανάμεσα στους 12 νεκρούς από τη ρωσική αεροπορική επιδρομή κατά της Ουκρανίας
Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και μεγάλο χρηματικό στη Λεμεσό-Προχώρησε σε συλλήψεις η Αστυνομία
Επίσκεψη της προέδρου του ΔΗΣΥ στα μαρωνίτικα χωριά του κατεχόμενου Κορμακίτη
Χειροπέδες σε 50 αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο-Αναχωρούν από τη Δημοκρατία 23
Πάει και το ΑΚΕΛ έξω από Προεδρικό στη διαμαρτυρία για Γάζα-Απαιτεί ακύρωσης της εκδήλωσης ΥΠΑΝ και Πρεσβείας Ισραήλ
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του ο 45χρονος Μάριος Δημητρίου (pic)
Το νομοσχέδιο για Brain Gain και τα χρέη αθλητικών σωματείων ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών
Ο Πούτιν βρέθηκε στο επίκεντρο ουκρανικής επίθεσης με drones στο Κουρσκ ενώ πετούσε με ελικόπτερο