Νεκρή η έγκυος που απεγκλωβίστηκε έπειτα από 50 ώρες από χαλάσματα στην Μιανμάρ
19:26 - 30 Μαρτίου 2025

Μια έγκυος γυναίκα που απεγκλωβίστηκε σήμερα από τους διασώστες αφού πέρασε περίπου 50 ώρες κάτω από τα ερείπια ενός κτιρίου κατοικιών στο Μανταλέι, δύο ημέρες μετά τον σεισμό στη Μιανμάρ, πέθανε, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του AFP.
Οι διασώστες νόμιζαν ότι είχαν σώσει τη ζωή της 35χρονης Μάτου Του Λουίν, αλλά διαπίστωσαν τελικά τον θάνατό της λίγο αφότου την ανέσυραν από τα ερείπια του 12ώροφου συγκροτήματος διαμερισμάτων Sky Villa, το οποίο καταστράφηκε από τον ισχυρό σεισμό των 7,7 βαθμών που έπληξε τη Μιανμάρ την Παρασκευή.
Σημειώνεται ότι οι νεκροί από τον σεισμό ανέρχονται σε 1.700, οι τραυματίες σε 3.400 και οι αγνοούμενοι σε 300. Μάλιστα, ο επικεφαλής της χούντας Μιν Αούνγκ Χλάινγκ προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί και ότι η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει μια μεγάλη πρόκληση, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης, τρεις ημέρες μετά την ασυνήθιστη έκκλησή του για διεθνή βοήθεια.
Η Ινδία, η Κίνα και η Ταϊλάνδη συγκαταλέγονται στις γειτονικές χώρες της Μιανμάρ που έχουν στείλει υλικοτεχνική βοήθεια και διασώστες μαζί με τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και τη Ρωσία.
Πηγή: Πρώτο Θέμα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Στους 1.644 οι νεκροί, σκάβουν με τα χέρια στα ερείπια για εγκλωβισμένους από το σεισμό στην Μιανμάρ
- Μετρούν τις πληγές τους στην Μιανμάρ-Μάχη με τον χρόνο για εντοπισμό επιζώτων
- Νέος σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Μιανμάρ-Χτύπησε την ίδια περιοχή με τον φονικό σεισμό ο εγκέλαδος
- Τουλάχιστον 1.700 οι νεκροί στη Μιανμάρ-«Αναγκάστηκαν να αποτεφρώσουν τους αγαπημένους τους στον δρόμο»
- Συγκλονιστικό βίντεο... Νοσοκόμες προσπαθούν να προστατεύσουν νεογέννητα την ώρα του σεισμού στην Μιανμάρ
