Κόμμα για τα Ζώα-«Το κάθε ζώο δικαιούται άνεση ελευθερίας»

«Από το 2022 διεξαγόταν συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής οι κανονισμοί, που αφορούσαν τις ελάχιστες προδιαγραφές και απαιτήσεις όσων αφορά τους χώρους διατήρησης (κλουβιά) σκύλων, για ιδιωτικούς και μη εμπορικούς σκοπούς και τελικά η Ολομέλεια της Βουλής καταψήφισε», αναφέρει σε δελτίο Τύπου το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου προσθέτει ότι καθηκόντως, και από την αρχή αυτών των συζητήσεων, δήλωνε ότι δεν το ενδιαφέρουν οι ελάχιστες διαστάσεις των κλουβιών, αλλά το κάθε ζώο δικαιούται να έχει με βάση τις ηθολογικές και βιολογικές ανάγκες, την άνεση της ελευθερίας του και όχι την φυλάκιση και των εγκλωβισμό τους δια βίου.

«Κατά συνέπεια από την μία βλέπουμε τη μη ψήφιση των ελάχιστων διαστάσεων (που διαφωνούμε) και από την άλλη η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει και θα συνεχίζουμε να βλέπουμε κλουβιά και κυρίως κυνηγών στα χωράφια», συμπληρώνει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απολογήθηκε ο Πρόεδρος, «δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε»-Τα δώδεκα μέτρα που εξήγγειλε στο διάγγελμά του
Έτοιμο να συμβάλει στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού το ΑΚΕΛ-«Ν’ αφήσουμε πίσω μας αυταπάτες»
Δέηση για ανεύρεση των οστών του ανθυπολοχαγού Μελιφρονίδη-Κατέθεσε στεφάνι ο ΥΠΑΜ
Νέα πυρά ΑΚΕΛ στην Κυβέρνηση-Ζητά ξανά παραιτήσεις για τη φονική πυρκαγιά
Μ. Δαμιανός: Η Ακανθού πλήρωσε βαρύ τίμημα κατά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή
«Πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανατρέψουμε επιδιώξεις Τουρκίας»
Στόχος ο εντοπισμός όλων των αγνοουμένων-«Καμία άλλη μάνα να μην χαθεί με τον καημό του παιδιού της»
Υπό πίεση η Κυβέρνηση για την φονική πυρκαγιά, αύξησαν τα μποφόρ των αντιδράσεων Χαρτσιώτης και Παναγιώτου
Ζητά δημόσια συγνώμη από Κυβέρνηση και παραιτήσεις Χαρτσιώτη και Παναγιώτου το Volt-«Πλήρης αποτυχία πρόληψης»
Θλίψη στην ΕΔΕΚ για τον θάνατο του Άρη Μαυροσκούφη