Εκκρεμούν 190.000 απλήρωτα εξώδικα από τις κάμερες τροχαίας-Μέχρι τέλος Μαρτίου η αποπληρωμή και μετά δίωξη

Μόλις στο 24% περίπου ανέρχονταν μέχρι και το πρωί της 28ης Μαρτίου τα εξώδικα πρόστιμα που πληρώθηκαν και αφορούν τροχαίες παραβάσεις, οι οποίες έχουν καταγραφεί από το Σύστημα Φωτοεπισήμανσης, τη στιγμή που λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 31 Μαρτίου η περίοδος αποπληρωμής τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το ΚΥΠΕ, οι καταγγελίες για τα συγκεκριμένα εξώδικα πρόστιμα που αφορούν την περίοδο μεταξύ 1/1/2022 – 30/9/2024, ανέρχονται στις 250.000 και μέχρι το πρωί της 28ης Μαρτίου είχαν πληρωθεί γύρω στις 60.000.

Η περίοδος αποπληρωμής των εξωδίκων προστίμων, που εκκρεμούν και τα οποία δεν έχουν παραληφθεί από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων, που εμπλέκονται σε αυτές τις παραβάσεις, άρχισε από την 8η Ιανουαρίου, 2025 και διαρκεί μέχρι και την 31η Μαρτίου, 2025.

Μετά την πάροδο αυτής της περιόδου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ενός οχήματος δεν φροντίσει να πληρώσει το οποιοδήποτε τυχόν εις βάρος του εξώδικο πρόστιμο, για παράβαση ή παραβάσεις που έχει/έχουν καταγραφεί από το Σύστημα Φωτοεπισήμανσης, θα σχηματίζεται ποινικός φάκελος και θα υπόκειται σε ποινική δίωξη, χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Στην ανακοίνωση, στις αρχές Ιανουαρίου του 2025, η Αστυνομία προέτρεπε τους ιδιοκτήτες των οχημάτων να φροντίσουν να ελέγξουν, για να διαπιστώσουν κατά πόσο το όχημά τους έχει καταγραφεί από το Σύστημα Φωτοεπισήμανσης και στη συνέχεια να διευθετήσουν τις όποιες εκκρεμότητές τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ενημερώνει για τις διαδικτυακές αγορές η Υπ. Προστασίας Καταναλωτή-Όσα ισχύον για φόρο και ΦΠΑ
Πρόταση νόμου για ενημέρωση από Αστυνομία για τους χώρους και τις ώρες λειτουργίας των καμερών
Τα αναθεωρημένα νομοσχέδια για ΤΑ, οι κολυμβητικές δεξαμενές και τα προβλήματα στο Πισσούρι ενώπιον της Επ. Εσωτερικών
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια-Καίγονται σπίτια, εκκενώσει και απεγκλωβισμοί κατοίκων
Σε δημόσια διαβούλευση Νομοσχέδιο για διαφάνεια και πολιτική διαφήμιση
Μίλησε για το Κυπριακό ο Ερντογάν με τον Μακρόν-Του ζήτησε να συμπεριληφθεί η Τουρκία στη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας
Δεν αρκούν τα προγράμματα απεξάρτησης στις Κεντρικές Φυλακές-Τεράστιες οι ανάγκες για ολοήμερα κέντρα
Έδωσε γραπτώς σειρά από ερωτήματα για τα ξενόγλωσσα στην Επ. Παιδείας το ΥΠΑΝ
Γ. Σαββίδης: Οι θεσμοί και λειτουργούν αλλά και συνεργάζονται, κακεντρεχή σχόλια και fake news στα MKΔ
Α. Δημητρίου στο ΕΛΚ: Η ΕΕ οφείλει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στα όσα τεκταίνονται στη Μ. Ανατολή