Εκκρεμούν 190.000 απλήρωτα εξώδικα από τις κάμερες τροχαίας-Μέχρι τέλος Μαρτίου η αποπληρωμή και μετά δίωξη

Μόλις στο 24% περίπου ανέρχονταν μέχρι και το πρωί της 28ης Μαρτίου τα εξώδικα πρόστιμα που πληρώθηκαν και αφορούν τροχαίες παραβάσεις, οι οποίες έχουν καταγραφεί από το Σύστημα Φωτοεπισήμανσης, τη στιγμή που λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 31 Μαρτίου η περίοδος αποπληρωμής τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το ΚΥΠΕ, οι καταγγελίες για τα συγκεκριμένα εξώδικα πρόστιμα που αφορούν την περίοδο μεταξύ 1/1/2022 – 30/9/2024, ανέρχονται στις 250.000 και μέχρι το πρωί της 28ης Μαρτίου είχαν πληρωθεί γύρω στις 60.000.

Η περίοδος αποπληρωμής των εξωδίκων προστίμων, που εκκρεμούν και τα οποία δεν έχουν παραληφθεί από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων, που εμπλέκονται σε αυτές τις παραβάσεις, άρχισε από την 8η Ιανουαρίου, 2025 και διαρκεί μέχρι και την 31η Μαρτίου, 2025.

Μετά την πάροδο αυτής της περιόδου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ενός οχήματος δεν φροντίσει να πληρώσει το οποιοδήποτε τυχόν εις βάρος του εξώδικο πρόστιμο, για παράβαση ή παραβάσεις που έχει/έχουν καταγραφεί από το Σύστημα Φωτοεπισήμανσης, θα σχηματίζεται ποινικός φάκελος και θα υπόκειται σε ποινική δίωξη, χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Στην ανακοίνωση, στις αρχές Ιανουαρίου του 2025, η Αστυνομία προέτρεπε τους ιδιοκτήτες των οχημάτων να φροντίσουν να ελέγξουν, για να διαπιστώσουν κατά πόσο το όχημά τους έχει καταγραφεί από το Σύστημα Φωτοεπισήμανσης και στη συνέχεια να διευθετήσουν τις όποιες εκκρεμότητές τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 16χρονος-Η Αστυνομία ζητά την βοήθεια των πολιτών
Για να σπάσουν το «εκατοστάρι» έκαναν χαμό στην Αγία Φύλα οι νεαροί
Πέντε πρόσωπα μπούκαραν και λήστεψαν φούρνο στη Λάρνακα
Στις φλόγες το υποστατικό των γονιών που προφυλακίστηκαν για την κακοποίηση των πέντε παιδιών τους
Τέσσερις συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό παικτών του Παφιακού-Αναζητείται ακόμη ένα πρόσωπο
Παρανάλωμα του πυρός κτηνοτροφική μονάδα στη Δρομολαξιά-Διερευνώνται τα αίτια
Τελευταία ευκαιρία για τα 190 χιλιάδες ανεξόφλητα πρόστιμα-Πληρώνουν ή παραπέμπονται στο Δικαστήριο οι πολίτες
Καταζητούνται τρία πρόσωπα για σοβαρά αδικήματα στην επαρχία Αμμοχώστου (pics)
Έκρυψε στη μηχανή του αυτοκινήτου παράνομα καπνικά από τα κατεχόμενα-Επιβλήθηκε πρόστιμο σε 69χρονο (pics)
Άγριος ξυλοδαρμός πέντε πετοσφαιριστών του Παφιακού σε νυχτερινό κέντρο-Με κατάγματα οι δύο