Ζώνη καταστροφής κηρύχθηκε η Μπανγκόκ μετά τον ισχυρό σεισμό–Φόβοι για εκατόμβη νεκρών στη Μιανμάρ

Ισχυρότατος σεισμός 7,7 Ρίχτερ συγκλόνισε τη Μιανμάρ, προκαλώντας καταστροφές ακόμα και στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, που βρίσκεται 1.400 χιλιόμετρα μακριά. Σοκάρει η εικόνα από τη στιγμή που ουρανοξύστης -που ήταν υπό κατασκευή στη Μπανγκοκ- καταρρέει, την ώρα που στο σημείο δούλευαν δεκάδες εργάτες. Αδιευκρίνιστος παραμένει προς το παρόν ο ακριβής αριθμός των θυμάτων.

Η Μπανγκόκ κηρύχθηκε ζώνη καταστροφής, ανακοίνωσε η δημοτική αρχή της πόλης, έπειτα από τον σφοδρό σεισμό που έπληξε τη γειτονική Μιανμάρ όπου υπάρχει ανησυχία για εκατόμβη νεκρών. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Οι τρεις εξ αυτών από μερική κατάρρευση τζαμιού στη Μιανμάρ ενώ τρία άτομα πέθαναν στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης από ζημιές που προκλήθηκαν μετά από τον ισχυρό σεισμό. Στην Μπανγκόκ δεκάδες εργάτες έχουν παγιδευτεί σε ουρανοξύστη που κατέρρευσε.

Ο κυβερνήτης της Μπανγκόκ προειδοποίησε για ενδεχόμενους μετασεισμούς, αλλά προέτρεψε τους πολίτες να είναι ήρεμοι και δήλωσε ότι η κατάσταση είναι σε μεγάλο βαθμό υπό υπό έλεγχο.

Οι αρχές είχαν λάβει 169 κλήσεις για ζημιές σε κτήρια στην Μπανγκόκ, είπε. Τα αστικά σιδηροδρομικά συστήματα στην πόλη έκλεισαν προσωρινά, αλλά αναμένεται να ξαναρχίσουν τα δρομολόγια το Σάββατο.

mianmar1

Η χούντα στη Μιανμάρ απηύθυνε σήμερα μια σπάνια έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να προσφέρει βοήθεια στη χώρα, η οποία επλήγη από ισχυρό σεισμό, με τις αρχές να έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε έξι επαρχίες λόγω της έκτασης των ζημιών.

«Το κράτος θα αποτιμήσει γρήγορα την κατάσταση και θα διεξάγει επιχειρήσεις διάσωσης παράλληλα με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας», επεσήμανε η χούντα στο Telegram.

Ο επικεφαλής της χούντας Μιν Αούνγκ Χλάινγκ επισκέφθηκε νοσοκομείο της πρωτεύουσας Ναϊπιντάου όπου έχουν διακομιστεί πολλοί τραυματίες, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP που βρίσκονται στο σημείο.

Σε αυτό το μεγάλο νοσοκομείο έχουν διακομιστεί «πολλά θύματα», όπως δήλωσε στέλεχός του.

Στη Ναϊπιντάου πολλοί δρόμοι έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό, ενώ έχουν πέσει κομμάτια από την οροφή του Εθνικού Μουσείου της Μιανμάρ, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

mianmar

Στο μεταξύ τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη μερική κατάρρευση τεμένους στην πόλη Ταουνγκνού στην επαρχία Μπάγκο, σύμφωνα με δύο αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Reuters. «Προσευχόμασταν όταν άρχισε ο σεισμός (…) Τρεις πέθαναν επιτόπου», δήλωσε ο ένας άνδρας.

Ο κυβερνήτης της Μπανγκόκ, στον οποίο ανατέθηκε ο συντονισμός των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της καταστροφής, ανακοίνωσε ότι πολλά ψηλά κτήρια στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης έχουν υποστεί ζημιές και κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί. Ο Τσαρνττσάρτ Σιτιπούντ δήλωσε ότι ο αριθμός των κτηρίων που έχουν υποστεί ζημιές δεν είναι γνωστός και ότι διεξάγονται επιθεωρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η διάσωση γυναίκας μετά από 60 ώρες στα συντρίμμια ξενοδοχείου στη Μιανμάρ
Ο στρατός της Μιανμάρ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς παρά την κρίση μετά τον σεισμό
Κατάθεση όπλων απαιτεί ο Νετανιάχου από την Χαμάς
Τα 7,7 Ρίχτερ ισοπέδωσαν τη Μιανμάρ-Εικόνες καταστροφής και πανικός από τους μετασεισμούς
Η Κίνα ανακοίνωσε την ανακάλυψη πελώριου κοιτάσματος πετρελαίου στη Νότια Σινική Θάλασσα
Τραμπ: Οι ανταποδοτικοί δασμοί θα στοχοποιήσουν όλες τις χώρες ανεξαιρέτως
Τραγωδία στη Βερόνα-Νεκρός 19χρονος από ηλεκτροπληξία αφού ανέβηκε σε οροφή τρένου
Νεκρή η έγκυος που απεγκλωβίστηκε έπειτα από 50 ώρες από χαλάσματα στην Μιανμάρ
Έξαλλος με Πούτιν ο Τραμπ-«Αν δεν υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία, έρχονται δασμοί στο ρωσικό πετρέλαιο»
Ζητά να κατεβάσει τα όπλα η Χαμάς ο Νετανιάχου-«Θα επιτρέψουμε στους αρχηγούς της να φύγουν από τη Γάζα»