Νέο επεισόδιο σε σχολείο στα κατεχόμενα για τη μαντίλα-Τραυματίστηκε διευθυντής

Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από το γυμνάσιο Ιρσέν Κιουτσιούκ στην κατεχόμενη Λευκωσία ο διευθυντής του σχολείου σήμερα, όταν και πάλι κορίτσι με μαντίλα προσπάθησε να μπει στο κτίριο και δημιουργήθηκε ένταση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε τ/κ ΜΜΕ, προς στήριξη της οικογένειας του κοριτσιού με τη μαντίλα πήγε στο σχολείο ο «διευθυντής μέσης εκπαίδευσης» του «υπουργείου παιδείας», ο οποίος προσπάθησε να βάλει το παιδί με τη μαντίλα στο σχολείο, παρά την άρνηση της διεύθυνσης, των εκπαιδευτικών οργανώσεων που ήταν εκεί, κηδεμόνων που αντιτίθενται στη χρήση της μαντίλας στα σχολεία, αλλά και παρά το γεγονός ότι ο «πειθαρχικός κανονισμός» ακυρώθηκε.

Γενί Ντουζέν και Κίπρις ποστασί γράφουν ότι λόγω της πίεσης ο διευθυντής του γυμνασίου λιποθύμησε και κάλεσαν ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το  δημοσίευμα της Γενί Ντουζέν, το πρωί η οικογένεια πήγε στο σχολείο συνοδεύοντας το κορίτσι με την μαντίλα και όταν αντίκρισε τους συνδικαλιστές κι άλλους κηδεμόνες, τους είπε «εσείς δεν είστε το κράτος, δεν μπορείτε να εμπλέκεστε, εδώ είναι δημόσιο σχολείο». Και προσπάθησαν να βάλουν το παιδί με τη μαντίλα μέσα στο σχολείο μαζί με τον «διευθυντή μέσης εκπαίδευσης».

Οι εκπαιδευτικοί είπαν ότι το παιδί δεν είναι ενδεδειγμένα ντυμένο, σύμφωνα με τον κανονισμό που ισχύει και δεν μπορεί να εισέλθει στο σχολείο. Τελικά, γράφει η Γενί Ντουζέν, η οικογένεια έφυγε.

Στη συνέχεια, αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο εν λόγω γυμνάσιο μετέβησαν τρια υψηλόβαθμα στελέχη του «υπουργείου παιδείας», πήγαν κατευθείαν στο γραφείο του διευθυντή, ο οποίος δεν άντεξε τις πιέσεις, σύμφωνα με τη Γενί Ντουζέν, και λιποθύμησε. Η εφημερίδα γράφει ότι με μάτια γεμάτα φόβο παρακολουθούν και οι μαθητές στο εν λόγω γυμνάσιο τα όσα γίνονται.

Μιλώντας μετά το συμβάν η πρόεδρος της συντεχνίας των Τ/κ καθηγητών, Σελμά Εϊλεμ κάλεσε τον «υπουργό παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου σε παραίτηση. Μαζί με τον γγ της συντεχνίας, Ταχίρ Γκιόκτσεμπελ η κ. Εϊλέμ είπε έξω από το γυμνάσιο Ιρσέν Κιουτσιούκ, ότι μαζί τους προς στήριξη μετέβησαν εκεί σήμερα καθηγητές από άλλα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια.

Όλοι οι καθηγητές μαζί φώναζαν συνθήματα υπέρ της παραίτησης του κ. Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο χθες ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ συγκάλεσε σύσκεψη με τους ενδιαφερόμενους δηλαδή τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα και τον τ/κ δικηγορικό σύλλογο για να βρεθεί μια λύση στο θέμα της μαντίλας.

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Ουστέλ δήλωσε πως εδώ υπάρχει και θέμα θρησκευτικών ελευθεριών, αλλά θα κάνουν αυτό που λέει ο «νόμος». Θα πρέπει, πρόσθεσε, να εμπλέξουν στη νομιμότητα και τις θρησκευτικές ελευθερίες, λέγοντας πως υπάρχουν διάφορα τέτοια παραδείγματα στον κόσμο. Ο κ. Ουστέλ ανέφερε ότι πραγματοποίησαν αυτή τη σύσκεψη για να αποσωβηθεί η ένταση στην κοινωνία, έχουν κάνει ένα πρόγραμμα εργασίας και οι εταίροι της «κυβέρνησης» θα διαβουλευθούν και μεταξύ τους.

Ο γγ της συντεχνίας των δασκάλων, Μπουράκ Μαβίς είπε ότι δεν υπάρχει μέση λύση για τον "πειθαρχικό κανονισμό" και πως ο τ/κ δικηγορικός σύλλογος ήταν ξεκάθαρος στη σύσκεψη ότι αυτό είναι θέμα της διεύθυνσης του κάθε σχολείου. Ο γγ της συντεχνίας των καθηγητών, Ταχίρ Γκιόκτσεμπελ ανέφερε ότι το να παρουσιάζει κάποιος τα προβλήματα στα σχολεία ως πρόβλημα μόνο ελευθεριών, είναι παραπλανητικό και δεν θα πρέπει να πολιτικοποιείται για να βρεθεί λύση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εκτόξευση βλήματος από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζα-Ένδεκα νεκροί
Πρόθεση Νομικής Υπηρεσίας για διαγραφή των εξώδικων σε πολίτες που μετέβησαν στη φονική πυρκαγιά
Ενώπιον Υπουργικού τα πρώτα σχέδια αποζημιώσεων-Αρχές Αυγούστου κατακυρώνεται η προσφορά για σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης
Συναγερμός στην Αμμόχωστο-Τηλεφώνημα για εκρηκτικούς μηχανισμούς σε υποστατικά και δημόσιους χώρους
Πυρετώδης προσπάθεια για πλήρη αποκατάσταση ηλεκτροδότησης-Λειτουργούν κανονικά οι σταθμοί κινητής
Γερανός κατέπεσε πάνω σε σπίτι στο Περιστέρι-Συγκλονιστικές εικόνες
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στις συγκρούσεις Ταϊλάνδης-Καμπότζης παρά την έκκληση για εκεχειρία
Αποκαρδιωτικές εικόνες στο Βουνί-Το πριν και το μετά της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου
Μητέρα τέρας δολοφόνησε τα δίδυμά της και τα πέταξε σαν σκουπίδια-Συνελήφθη μετά από πέντε χρόνια
Προτείνουν ενέργειες οι Οικολόγοι, ζητούν απόδοση ευθυνών-«Οι πολίτες δεν ανέχονται προκλητικές δηλώσεις άμυνας»