Πούτιν: Να τεθεί η Ουκρανία υπό προσωρινή διοίκηση για τη διεξαγωγή εκλογών-Η πρώτη αντίδραση του Λευκού Οίκου

Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο βόρειο λιμάνι του Μουρμάνσκ, πρότεινε να τεθεί η Ουκρανία υπό μια μορφή προσωρινής διοίκησης, ώστε να επιτραπεί η διεξαγωγή νέων εκλογών και η υπογραφή βασικών συμφωνιών, με στόχο την επίτευξη λύσης, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το σχόλιο του Πούτιν σχετικά με την προσωρινή διακυβέρνηση στην Ουκρανία φάνηκε να αφορά στη μακροχρόνια καταγγελία του ότι οι αρχές της Ουκρανίας δεν είναι νόμιμος διαπραγματευτικός εταίρος, καθώς ο Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι παρέμεινε στην εξουσία μετά το τέλος της θητείας του τον Μάιο του 2024.

«Θα μπορούσε να εισαχθεί μια προσωρινή διοίκηση στην Ουκρανία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, των Ηνωμένων Πολιτειών, των ευρωπαϊκών χωρών και των εταίρων μας», φέρεται να είπε. «Αυτό θα γινόταν προκειμένου να διεξαχθούν δημοκρατικές εκλογές που θα φέρουν στην εξουσία μια ικανή κυβέρνηση, η οποία θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του λαού. Στη συνέχεια, μπορούν να γίνουν συνομιλίες με την Ουκρανική πλευρά για μια συνθήκη ειρήνης», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι πιστεύει πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει προχωρήσει στη βελτίωση των σχέσεων με τη Μόσχα και στην προσπάθεια επίτευξης διευθέτησης, επιθυμεί ειλικρινά την ειρήνη στην Ουκρανία, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος απέφευγε της επαφές.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία κινείται σταδιακά αλλά με αυτοπεποίθηση προς την επίτευξη των στόχων της στην τριετή και πλέον σύγκρουση στην Ουκρανία.

Τέλος, ανέφερε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Βόρεια Κορέα για να εργαστεί προς την κατεύθυνση της διευθέτησης της σύγκρουσης. Δυτικές και ουκρανικές πηγές λένε ότι περισσότεροι από 11.000 βορειοκορεάτες στρατιώτες έχουν σταλεί για να ενισχύσουν τα ρωσικά στρατεύματα στη δυτική περιοχή Κουρσκ της Μόσχας, αν και η Μόσχα δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με το Reuters, η πρώτη αντίδραση από την Ουάσινγκτον, στις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου για μια προσωρινή διοίκηση για την Ουκρανία, ήρθε από εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο οποίος δήλωσε ότι «η διακυβέρνηση στην Ουκρανία καθορίζεται από το Σύνταγμά της και τον λαό της χώρας».

Πηγή: skai

Δειτε Επισης

Τελεσίδικη η απόφαση της ακύρωσης των τηλεπικοινωνιακών Σήφη-Δεν πάει Ολομέλεια, αναγκάστηκε και απέσυρε η Εισαγγελία
Όχημα «πέτασε» από τον αυτοκινητόδρομο στη Λεμεσό και έπεσε σε άλλο δρόμο που περνά από κάτω
Ρωσία προς ΗΠΑ: Μην εμπλακείτε στρατιωτικά κατά του Ιράν, οι συνέπειες θα είναι ανεξέλεγκτες
Εμφύλιος στις ΗΠΑ για το ενδεχόμενο εμπλοκής στη σύρραξη ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν-Ρήγμα στον Λευκό Οίκο
BINTEO: Στη μάχη και τέσσερα εναέρια μέσα για τη φωτιά κοντά στη σήραγγα στον αυτοκινητόδρομο
Συνεχίζεται στις 2 Ιουλίου η δίκη για την υπόθεση πολιτογραφήσεων με τελευταίο μάρτυρα τον ανακριτή
Έντονη αντίδραση Χατζηαβραάμ για αναφορές στη ψευδοβουλή-«Η Μόρφου ανήκει στους νόμιμους κατοίκους της»
Το Λονδίνο εξετάζει την πιθανότητα στρατιωτικής εμπλοκής του στον πόλεμο
Παραμένουν ως έχουν τα καθήκοντα Αριστοτέλους και Δημητρίου, απαντά Υπ. Άμυνας και Ελεγκτική Υπηρεσία
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοντάδες ισραηλινοί επιστρέφουν στο Ισραήλ και τις οικογένειες τους από το λιμάνι της Λεμεσού