Ποινή κάθειρξης επτά ετών ζητούν οι εισαγγελείς για τον Νικολά Σαρκοζί

Η οικονομική εισαγγελία ζήτησε σήμερα να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 7 ετών και πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του από τη Λιβύη του Μουάμαρ Καντάφι.

Στους πρώην υπουργούς και πιστούς συνεργάτες του Σαρκοζί, Κλοντ Γκεάν και Μπρις Ορτεφέ, οι εισαγγελείς ζήτησαν να επιβληθούν ποινές έξι και τριών ετών αντίστοιχα, με το σκεπτικό ότι βοήθησαν στη «σύναψη» μιας «συμφωνίας διαφθοράς» με τον δικτάτορα της Λιβύης ώστε ο τελευταίος να χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία του πρώην προέδρου το 2007, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Σαρκοζί, που άκουσε ανέκφραστος την εισαγγελική πρόταση, «αμφισβητεί τα γεγονότα και δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα» των αδικημάτων. Οι τρεις οικονομικοί εισαγγελείς είχαν ήδη ζητήσει από το δικαστήριο στις αγορεύσεις τους, χθες και την Τρίτη, να κρίνει ένοχο τον πρώην πρόεδρο για όλα τα αδικήματα για τα οποία δικάζεται από τις 6 Ιανουαρίου: διαφθορά, αποδοχή πόρων που υπεξαιρέθηκαν από τα δημόσια ταμεία, παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν επίσης να επιβληθεί στον Σαρκοζί στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για μια πενταετία.

Ο πρώην πρόεδρος, κάνοντας λόγο για «υπερβολική» ποινή, ανέφερε αργότερα σε ανάρτησή του σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι «θα συνεχίσει να μάχεται για την αλήθεια και να πιστεύει στη σοφία του δικαστηρίου».

Πηγή: news247.gr

Δειτε Επισης

Λύθηκε υπόθεση βιασμού και φόνου 57 χρόνια μετά στη Βρετανία-Ένοχος ένας 92χρονος
Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα μετά από σύγκρουση μοτοσικλέτας και δύο οχημάτων στη Λάρνακα
Σπάνιο να μην μονιμοποιείται δικαστής μετά από διετή θητεία-Δικαιούται να προσφύγει στα εσωτερικά ένδικα μέσα η Βαρωσιώτου
Συνεχίζει το ίδιο τροπάριο ο Τατάρ-«Οι Ε/κ προκαλούν εντάσεις με τις συλλήψεις για σφετερισμό»
ΒΙΝΤΕΟ: Σύγκρουση αεροσκαφών σε διάδρομο-Το φτερό Boeing διέλυσε το πηδάλιο ενός Airbus
Χάθηκαν από την Κυριακή τα ίχνη του 64χρονου Χριστάκη Χριστοδούλου (pic)
Να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα ζητά η αντιπολίτευση στο Ισραήλ-Στους 58 οι νεκροί από νέες επιθέσεις
Ο Ζελένσκι εμφανίστηκε με κάτι σαν… κοστούμι και αναστάτωσε τις αγορές στοιχημάτων
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση από τους «Στρατιώτες του Θεού» στον ελληνορθόδοξο ναό του Ευαγγελισμού στη Ναζαρέτ
Πέραν των 80 έργων για τη Λευκωσία κόστους άνω του ενός δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΠτΔ