Αυτή είναι η Πολιτική Γραμματεία της Γυναικείας Έπαλξης της ΔΗΠΑ

Με έναν λόγο γεμάτο ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, κ. Μάριος Καρογιάν, χαιρέτισε το ιστορικό ιδρυτικό συνέδριο της Γυναικείας Οργάνωσης "Γυναικεία Έπαλξη" που πραγματοποιήθηκε στην μαζική εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της Παράταξης. Η στιγμή αυτή, όπως επισήμανε ο ίδιος, συνιστά έναν θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία ενός ισχυρού και υποστηρικτικού δικτύου αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, που όχι μόνο θα συμβάλλει στην πρόοδο της κοινωνίας μας, αλλά και θα αναδείξει τον δυναμισμό της γυναίκας στις σύγχρονες προκλήσεις η οποία θα έχει ένα ισχυρό, πολλαπλό και ωφέλιμο ρόλο στην κοινωνία.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία τόνισε ότι η Γυναικεία Έπαλξη ιδρύθηκε με έναν ύψιστο στόχο: την προώθηση κοινωνικής πολιτικής που ανταποκρίνεται στις πολλαπλές ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, οι οποίες ενσωματώνουν τις πολλές και ποικίλες υποχρεώσεις αλλά και ευαισθησίες των γυναικών. «Η κοινωνία απαιτεί δράση, απαιτεί πρακτικό αποτέλεσμα και προσφορά, και εμείς είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την πρόκληση», δήλωσε με έμφαση. «Η Γυναικεία οργάνωση της ΔΗΠΑ έχει ρόλο και θέση αφού μακριά από τυπολατρίες, συνθήματα, λαϊκισμούς και δογματισμούς, στοχεύει με έμπρακτο τρόπο να σταθεί δίπλα στα καθημερινά, ανθρώπινα θέματα της κοινωνίας μας και σε αυτούς που η μοίρα χτύπησε», συμπλήρωσε.

Οι δράσεις της Γυναικείας Έπαλξης δεν θα είναι μονοθεματικές. Στόχος της Οργάνωσης είναι τόσο η παραγωγή πολιτικής και θέσεων, όσο και η ενδυνάμωση των γυναικών ώστε να έχουν πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή και ισότιμες ευκαιρίες ανάληψης ηγετικού ρόλου σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων αλλά και η διοργάνωση δράσεων και κοινωφελών εκδηλώσεων, με κύριο στόχο την ουσιαστική στήριξη και πρακτική ενίσχυση των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

«Μέσα από τις εμπειρίες, τις γνώσεις, τα λάθη και τα μαθήματα του παρελθόντος, είμαστε πιο ώριμοι και αποφασισμένοι να αναλάβουμε δράση για να συνεχίσουμε πιο έντονα και αποτελεσματικά να προσφέρουμε στον τόπο μας. Σε αυτή την δύσκολη εποχή, κανένας δεν περισσεύει, η πατρίδα μας χρειάζεται κάθε έναν από εμάς» συνέχισε ο κ. Καρογιάν.

Παράλληλα, μέσα από τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κόμματος των Φιλελεύθερων – Δημοκρατών, στο οποίο η ΔΗΠΑ συμμετέχει, επιδιώκουμε να στηρίξουμε την συνεχή εκπαίδευση των γυναικών με ποικίλα σεμινάρια και δράσεις, ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η προώθηση θεμάτων που αφορούν την ισότητα των φύλων, την επαγγελματική ανέλιξη και την ενεργό συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνική και πολιτική ζωή.

Η Αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, κα. Αντιγόνη Περικλέους Παπαδοπούλου, στο χαιρετισμό της επισήμανε ότι θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της κάθε πρωτοβουλία της Γυναικείας Έπαλξης για την ενδυνάμωση της φωνής των γυναικών και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, στήριξης και κοινωνικής δικαιοσύνης. «Η φωνή των γυναικών δεν είναι απλώς μια φωνή, είναι η φωνή της αλλαγής και της πρόοδου», τόνισε με αισιοδοξία.

Το ιδρυτικό συνέδριο ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση της προσωρινής Πολιτικής Γραμματείας της Γυναικείας Έπαλξης, η οποία αποτελείται από επτά δυναμικές, έμπειρες γυναίκες με έντονη παρουσία στα κοινά του τόπου.

Πρόεδρος: κα. Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου
Αντιπρόεδρος: κα. Νόνη Ελευθερίου
Γραμματέας: κα. Ελένη Χρυσοστόμου
Γενικός Οργανωτικός: κα. Νίκη Κανδρή
Ταμίας: κα. Έλενα Νόνη
Μέλη: κα. Βίκυ Τσίκκου και κα. Αγγέλα Φωτίου

Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί προσωρινά επιτροπές της Γυναικείας Έπαλξης, σε όλες τις επαρχίες, που καταρτίζονται από 100 δυναμικές γυναίκες εκπροσωπώντας όλο το φάσμα της κοινωνίας μας.

Η Γυναικεία Έπαλξη, είναι πλέον μια πραγματικότητα. Φιλοδοξεί να διαδραματίσει έναν ισχυρό και συνεχιζόμενο ρόλο στην κοινωνία και την πολιτική, στέλνοντας το μήνυμα ότι η γυναίκα δεν είναι μόνο σύμμαχος αλλά και πρωταγωνίστρια στην πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας.

Δειτε Επισης

Κολλημένοι στα κατεχόμενα-«Δεν τηρήθηκε καμιά υπόσχεση προς Τ/κ»
Μεταβαίνει στο Βατικανό για την κηδεία του Πάπα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Μ. Ραουνά: Η διεύρυνση της ΕΕ αποτελεί γεωπολιτική επένδυση
Ελπίδα ΠτΔ ότι το Μαυροβούνιο θα ολοκληρώσει διαπραγματεύσεις με ΕΕ στην Κυπριακή Προεδρία
Την 1η Ιουνίου οι εκλογές για νέο πρόεδρο της ΕΔΕΚ, μέχρι τις 5 Μαΐου η υποβολή υποψηφιοτήτων
Κατηγορεί τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ότι επιχειρεί να «σπείρει διχόνοια» ανάμεσα σε Τ/κ και Τουρκία ο Τατάρ
Την συμμετοχή της Κύπρου στην EXPO 2027 ανακοίνωσε από το Βελιγράδι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Αχυράνθρωπους του Σιζόπουλου θεωρεί ο Παπαδάκης αυτούς που φημολογούνται για διάδοχοι-«Μασκαραλίκια»
Νίκος Αναστασιάδης: Οι αμαρτίες Πανίκου Δημητριάδη, γιατί είπα «δεσμεύομαι» και το δυστύχημα για τον συκοφάντη
Απειλές Άγκυρας προς Λευκωσία-«Αν χρειαστεί, θα κάνουμε στην Κύπρο ό,τι και στο παρελθόν»