Με πρωτοβουλία Φουρλά προβαίνει σε δήλωση για το Κυπριακό η Ρομπέρτα Μέτσολα

Με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή ΔΗΣΥ και ΕΛΚ Λουκά Φουρλά, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, θα προβεί σε επίσημη δήλωση ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη, αναδεικνύοντας την ανάγκη προόδου στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για τη λύση του Κυπριακού.

Η δήλωση, στην οποία θα προβεί, έπειτα από παρέμβαση του κ. Φουρλά, θα χαιρετίζει την κινητικότητα που ξεκινά στο Κυπριακό και θα τονίζει την ανάγκη του ενεργού ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία. Παράλληλα, θα επισημαίνει ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να εδράζεται στις Αρχές και τις Αξίες της ΕΕ.

Ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς, με συνεχείς παρεμβάσεις του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιδιώκει να διατηρήσει το Κυπριακό ζήτημα στην κορυφή της ευρωπαϊκής ατζέντας και να διασφαλίσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στις εξελίξεις.

«Η ΕΕ δεν μπορεί να παραμείνει απλός παρατηρητής σε ένα πρόβλημα που αφορά ένα κράτος-μέλος της. Η επανέναρξη των συνομιλιών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ είναι απαραίτητη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέλνει ένα σαφές μήνυμα στήριξης προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο Λουκάς Φουρλάς.

Η δήλωση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έρχεται σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή και με αυτή την παρέμβαση η ΕΕ υπενθυμίζει τη δέσμευσή της για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Ο κ. Φουρλάς διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται εντός των ευρωπαϊκών θεσμών για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων της Κύπρου και καλεί τη διεθνή κοινότητα να εντείνει τις προσπάθειές της για την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών στο Κυπριακό.

Δειτε Επισης

Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
Το ΕΛΑΜ καταγγέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για έκδοση βίζας στο ψευδοκράτος
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
«Πρωτόκολλο» για νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία υπογράφηκε στην Άγκυρα
«Ατυχείς και διχαστικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις συμβούλου Ερντογάν για Ουστέλ ο Τατάρ
Εισηγείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ο Σερντάρ Ντενκτάς