Ένοχες η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά για τη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου

Στην τελική ευθεία για την έκδοση της απόφασής του για τις ποινές που θα επιβάλλει στις τρεις κατηγορούμενες της υπόθεσης δολοφονίας της νεαρής μητέρας Φαίης Μπακογιώργου βρίσκεται το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ήδη το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή των τριών κατηγορουμένων για τη δολοφονία της νεαρής γυναίκας και μητέρας για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και εμπορία ανθρώπων.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ένοχη τη σπιτονοικοκυρά του θύματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπορία ανθρώπων, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απόπειρα σωματικής βλάβης ανηλίκων. Αντίθετα, η συγκεκριμένη κατηγορούμενη κρίθηκε αθώα για το αδίκημα της διακοπής κύησης.

Για τη μητέρα της Φαίης Μπακογιώργου, δικαστές και ένορκοι αποφάσισαν την ενοχή της για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά και για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων.

Σε ό,τι αφορά στην αδερφή της άτυχης κοπέλας, αυτή κρίθηκε ένοχη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και συνεργεία σε εμπορία ανθρώπων.

Για τις τρεις κατηγορούμενες ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να μη τους χορηγηθούν ελαφρυντικά.

Ενδεικτικά για τη μητέρα και την αδερφή του θύματος, ο εισαγγελέας ανέφερε: «Επέδειξαν μια συμπεριφορά συστηματικής ανοχής της επαιτείας και της κακοποίησης της Φαίης χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον να την προστατεύσουν. Η μητέρα της επέλεξε να συγκατοικήσει με έναν άνθρωπο που κακοποιούσε την κόρη της. Δεν θεωρώ ότι η αδερφή της δεν έχει λογική συνοχή, οι πράξεις της δείχνουν ακριβώς το αντίθετο».

Υπενθυμίζεται ότι οι τρείς γυναίκες παραπέμφθηκαν σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, στο οποίο οι δικαστές περιγράφουν τους άγριους ξυλοδαρμούς που βίωνε η νεαρή γυναίκα και μητέρα τριών παιδιών για να εκπορνεύεται και να επαιτεί με τα «έσοδα» από τη δραστηριότητά της αυτή να καταλήγουν στην σπιτονοικοκυρά της. Κατά το βούλευμα, τα μαρτύρια της άτυχη κοπέλας, που τελικά δολοφονήθηκε μέσα στο διαμέρισμα της 57χρονής σπιτονοικοκυράς στη Κυψέλη, όπου «φιλοξενούνταν» με τα τρία της παιδιά, ήταν εις γνώση της μητέρας της και της αδελφής της.

Η σορός της Φαίης Μπακογιώργου βρέθηκε από περαστικούς σε πεζοδρόμιο στις 8 Οκτωβρίου του 2021 τυλιγμένη σε κουβέρτα.

Δειτε Επισης

Το σπάνιο κοινό Πάσχα ενώνει Ορθόδοξους και Καθολικούς πριν τους ξαναχωρίσει το ημερολόγιο
Ανείπωτη τραγωδία λίγο πριν την Ανάσταση-Νεκρός 22χρονος στο στήσιμο της λαμπρατζιάς, καταπλακώθηκε από πάσσαλο
Κατηγορίες Ζελένσκι σε Πούτιν για την πασχαλινή εκεγχειρία-«Παίζει με ανθρώπινες ζωές»
Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
ΒΙΝΤΕΟ: Με τις δέουσες τιμές έφτασε στην Κύπρο το Άγιο Φως
Bίντεο σοκ από τη σύγκρουση τρένου με αυτοκίνητο στην Πάτρα-Παραβίασε την κλειστή μπάρα ο οδηγός
Πασχαλινή εκεχειρία κήρυξε ο Πούτιν-Διακοπή των επιχειρήσεων ως τη Δευτέρα
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ για τα 3 εκατ. ευρώ
Με... πλούσιο ποινικό παρελθόν για ναρκωτικά ο Αιγύπτιος που δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα
«Δεύτε λάβετε φως»-Λαμπρή η τελετή αφής στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα