Στη Γαλλία ο ΠτΔ για τη πολυμερή συνάντηση-Τον υποδέχθηκε ο Εμμανουέλ Μακρόν

Στο Elysée της Γαλλίας όπου θα πραγματοποιηθεί η πολυμερής συνάντηση υψηλού επιπέδου, αναφορικά με την ειρήνη και την ασφάλεια της Ουκρανίας, έφτασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε ανάρτηση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ανήρτησε φωτογραφία από την άφιξη του Προέδρου και τη χειραψία από τον Γάλλο ομόλογόν του Εμμανουέλ Μακρόν.

Όπως ανάφερε ο κ. Λετυμπιώτης, η συνάντηση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

cats

Συνομιλία με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Παρίσι

Την ευκαιρία να έχει μία σύντομη συνομιλία στο πόδι με τον Αντιπρόεδρο της τουρκικής Κυβέρνησης, Τζεβντέτ Γιλμάζ, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου στο Παρίσι. Σχετική φωτογραφία δημοσίευσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης επιδιώκει να έχει αυτού του είδους τις άτυπες συνομιλίες με Τούρκους αξιωματούχους, όταν βρίσκονται σε διεθνή φόρα, καθώς επίσημα δεν υπάρχει γραμμή επικοινωνίας. Ωστόσο αξιοποιεί τέτοιου είδους συγκυρίες για να αναφερθεί στο Κυπριακό. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό, όταν βρισκόταν στην Βουδαπέστη, συνομίλησε και με τον Χακάν Φιντάν και με τον Ταγίπ Ερντογάν.

cats

Υπενθυμίζεται ότι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι ο λόγος διεξαγωγής της Διάσκεψης «είναι σε σχέση με την Ουκρανία, σε συνέχεια προηγούμενων διασκέψεων που έγιναν». Πολύ πρόσφατα ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς ήταν παρών, για παράδειγμα, στη Γαλλία, σε μια παρόμοια σύσκεψη που έγινε. Είναι το επόμενο βήμα σε επίπεδο αρχηγών κρατών, σε περιορισμένη σύνθεση, και η Κυπριακή Δημοκρατία έχει προσκληθεί».

Ο κ. Χριστοδουλίδης επισήμανε ότι είναι «μια διμερή συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο, τόσο για θέματα που αφορούν τις διμερείς μας σχέσεις, αλλά και για θέματα που άπτονται της περιοχής μας, της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, αλλά και για κάποιες συζητήσεις που αναπτύσσονται, και χαιρόμαστε που αναπτύσσονται αυτό το διάστημα, σε επίπεδο ΕΕ, ειδικότερα για την ανάγκη ενίσχυσης του αμυντικού πυλώνα της ΕΕ, η Κύπρος και η Γαλλία ήταν ανάμεσα στα κράτη που εδώ και πάρα πολύ καιρό θέταμε την ανάγκη να προχωρήσουμε ως ΕΕ και χαιρόμαστε που βλέπουμε αυτές τις εξελίξεις».

Δειτε Επισης

Υπό πίεση η Κυβέρνηση για την φονική πυρκαγιά, αύξησαν τα μποφόρ των αντιδράσεων Χαρτσιώτης και Παναγιώτου
Ζητά δημόσια συγνώμη από Κυβέρνηση και παραιτήσεις Χαρτσιώτη και Παναγιώτου το Volt-«Πλήρης αποτυχία πρόληψης»
Θλίψη στην ΕΔΕΚ για τον θάνατο του Άρη Μαυροσκούφη
Ενώπιον Υπουργικού τα πρώτα σχέδια αποζημιώσεων-Αρχές Αυγούστου κατακυρώνεται η προσφορά για σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης
Προτείνουν ενέργειες οι Οικολόγοι, ζητούν απόδοση ευθυνών-«Οι πολίτες δεν ανέχονται προκλητικές δηλώσεις άμυνας»
Ζητά παραιτήσεις Χαρτσιώτη και Παναγιώτου το ΑΚΕΛ-«Οι δηλώσεις περί άτυχους περιστατικού, επιβεβαιώνουν την απουσία ευθιξίας»
Βλέπει φαντάσματα ο Τατάρ για κατασκόπους-«Έδωσα οδηγίες στις μονάδες να πάρουν μέτρα»
Κόντρα μεταξύ Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ-«Η απώλεια δύο συνανθρώπων μας δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για τους κυβερνώντες»
Απαντά και στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση-«Ο Στεφάνου σπεύδει να ανταγωνιστεί τον ΔΗΣΥ και το ΕΛΑΜ στον λαϊκισμό»
Απαντά σε ΔΗΣΥ η Κυβέρνηση-«Ευελπιστεί ότι θα κεφαλαιοποιήσει πολιτικά μια τέτοια φυσική καταστροφή»