Ελεύθερος ο Γιαννάκη αλλά με αυστηρή προειδοποίηση-«Η δίκη συνεχίζεται είτε ερήμην σας, είτε θα διατάξω την κράτηση σας»

Ξανά ενώπιον του Δικαστηρίου οδηγήθηκε ο τέως Επίτροπος Εθελοντισμού, Γιαννάκης Γιαννάκη, μετά την εκπνοή του διατάγματος προσωποκράτησής του, που εκδόθηκε για μία μέρα ώστε να αποφασίσει τον περαιτέρω χειρισμό η Δικαστής Νικόλ Γρηγορίου, ενώπιον της οποίας δικάζεται ο κατηγορούμενος, υπόθεση η οποία καταχωρήθηκε το 2022, ωστόσο επί της ουσίας δεν ξεκίνησε ποτέ.

Υπενθυμίζεται ότι στα δύο χρόνια που παρήλθαν καταγράφηκαν μία σειρά από αναβολές, προδικαστικές ενστάσεις και αλλαγές δικηγόρων, ενώ η Δικαστής οδηγήθηκε στο ένταλμα σύλληψης, αφού ο κατηγορούμενος στην τελευταία δικάσιμο δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο, επικαλούμενος γαστρίτιδα.

Δεδομένου πως ο κ. Γιαννάκη είχε αναφέρει πως βρήκε τον αντικαταστάτη του τρίτου συνηγόρου υπεράσπισης και ήταν έτοιμος για να ξεκινήσει η δίκη, η ασθένεια του δεν έπεισε την Δικαστή, η οποία κάλεσε τη γιατρό που τον εξέτασε, αναφέροντας μεταξύ άλλων, πως την επισκέφθηκε με μία κούπα εμετό και είχε αναγούλες, με την ίδια να καταλήγει πως είχε γαστρίτιδα.

Επίσης, ανέφερε πως ζήτησε ιατρικό πιστοποιητικό για να απουσιάζει από την εργασία του, γεγονός που οδήγησε τη Δικαστή στην έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε χθες στο Δικαστήριο, όπου επέμεινε στη θέση του, ότι ήταν άρρωστος και δεν μπορούσε να οδηγήσει ώστε να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο, ενώ μεταξύ άλλων, διερωτήθηκε γιατί ταλαιπωρείτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χωρίς δικηγόρο στο Δικαστήριο ο Γιαννάκη-«Γιατί με ταλαιπωρείτε, ακόμα και τώρα δεν έφαγα τίποτα για να μεν κάμω εμετό»

Το πρωί, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε ξανά ενώπιον της ίδιας Δικαστού, που χειρίζεται την υπόθεση, χωρίς και πάλι να τον εκπροσωπεί οποιοσδήποτε δικηγόρος. Σημειώνεται ότι η τελευταία δικάσιμος που αναβλήθηκε λόγω απουσίας του κ. Γιαννάκη, ήταν στις 24 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία θα παρουσιαζόταν ο νέος του συνήγορος υπεράσπισης. Εντούτοις, χθες στο Δικαστήριο, ανέφερε ότι δεν βρήκε τελικά δικηγόρο.

Κατά τη σημερινή διαδικασία η Δικαστής ρώτησε αρχικά τον κ. Γιαννάκη γιατί δεν εμφανίστηκε στις 23 Μαρτίου στο Δικαστήριο ως όφειλε, με τον κατηγορούμενο να απαντά ότι το μεσημέρι της Κυριακής (22 Μαρτίου) ξεκίνησε να έχει εμετούς και επισκέφθηκε τις πρώτες βοήθειες. «Μου έβαλαν δυνατό ορό και μου είπαν πως έχω γαστρίτιδα. Οι εμετοί συνέχισαν και μετά και οι αναγούλες. Την επόμενη μέρα δεν μπορούσα να οδηγήσω».

Τότε, η Δικαστής υπέδειξε ότι η γιατρός που κατέθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου είχε πει πως μετά τη θεραπεία σταμάτησαν οι εμετοί του, με τον κατηγορούμενο να απαντά ότι «βελτιώθηκα, δεν είναι ό,τι μου σταμάτησαν οι ζαλάδες. Συνεχίστηκαν οι εμετοί, αλλά ήταν μειωμένοι ,ήταν αδύνατο να οδηγήσω».

Δικαστήριο: Η γιατρός είπε ότι έβγαλε το πιστοποιητικά για την εργασία σας.

Κατηγορούμενος: Της είπα έχω μια δουλειά. Δουλειά μπορεί να εν οτιδήποτε. Δεν μπορούσα να οδηγήσω. Περιμένατε να έρθω με την κούπα τον εμετό;

Η Δικαστής, Νικόλ Γρηγορίου, στη συνέχεια υπέδειξε στον κ. Γιαννάκη πως είχε διαβεβαιώσει πως θα παρουσιαζόταν με το δικηγόρο και αντ αυτού, όχι μόνο δεν προσήλθε ο κατηγορούμενος, αλλά εμφανίστηκε άλλος δικηγόρος, ο οποίος είπε ότι εκπροσωπεί τον κ. Γιαννάκη μόνο για τη συγκεκριμένη διαδικασία. Μάλιστα, του υπενθύμισε πως υπήρξαν διαδοχικές αναβολές για εξεύρεση δικηγόρου, ενώ του τόνισε πως η διαδικασία θα πρέπει να συνεχιστεί από εκεί που έμεινε τον Νοέμβριο, οπότε είχε αποχωρήσει ο προηγούμενός του δικηγόρος.

Το Δικαστήριο ρώτησε τον κατηγορούμενο κατά πόσον βρήκε δικηγόρο και εκείνος απάντησε «ναι».

Δικαστήριο: Δεν ξέρω πως να το τονίσω, είναι και προς το συμφέρον σας να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Δεν θα γίνει ανεκτή η οποιαδήποτε καθυστέρηση. Σας το είπα.

Σας λέω από τώρα, είπε η Δικαστής, «σε περίπτωση που δεν είσαστε παρόν, είτε θα συνεχιστεί η δίκη ερήμην σας, είτε θα διαταχθεί η κράτησή σας ως υπόδικος». Τότε, ο κατηγορούμενος επανέλαβε πως δεν απουσίαζε σε καμία ακρόαση και δεν είχε δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα, με την Δικαστή να του υποδεικνύει ότι σε άλλη μια περίπτωση απουσίαζε με πιστοποιητικό γιατρού.

Η Δικαστής, τόνισε πως δεν την ενδιαφέρει γιατί δεν βρίσκει δικηγόρο ο κ. Γιαννάκη, ξεκαθαρίζοντας του πως «είτε έχει δικηγόρο είτε όχι, η δίκη συνεχίζεται».

Διέταξε εξάλλου όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει ελεύθερος, καταβάλλοντας το ποσό των 500 ευρώ, ώστε να διασφαλίσει την παρουσία του στην επόμενη δικάσιμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γιαννάκη παραμένει ελεύθερος με εγγύηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το νεκρό καγκουρό μετά από μάχη και η παραλαβή από ζωολογικό κήπο... μυστήριο-Όσα υποστηρίζει ο 36χρονος
Εξέλιξη στην υπόθεση Λαρένα για στημένους αγώνες-Έκλεισε με απόφαση Εισαγγελέα, σύμφωνα με την Αστυνομία
Αίτημα για παραμερισμό του διατάγματος αναστολής των εργασιών στο λιμάνι Πεντακώμου κατέθεσε η Εισαγγελία
Το θεσμικό πινγκ πονγκ πάνω από τις φουκούδες και η αδυναμία αντιμετώπισης της αλήθειας
Σύλληψη 36χρονο στην κατοχή του οποίο βρέθηκαν προϊόντα CBD χωρίς να έχει άδεια κυκλοφορίας
Μαρτυρία κάρφωσε 47χρονο σχετικά με την πυρκαγιά σε αποθήκη στο Ζακάκι
Από κρανιοεγκεφαλική κάκωση έπειτα από πτώση επήλθε ο θάνατος του 43χρονου στη Λεμεσό
Βαθαίνει η κόντρα, απαντά σε Εισαγγελέα ο Αρναούτης-Τον «προκαλεί» για επαναξιολόγηση και νέες οδηγίες
Συνολικά 28 τεκμήρια κατέθεσε η Κατηγορούσα Αρχή στο Κακουργιοδικείο για την υπόθεση Αϊκούτ
Στο μικροσκόπιο Αστυνομίας και Υπουργείου τα email με θρησκευτικό περιεχόμενο που λήφθηκαν στα σχολεία