Τετράωρη στάση εργασίας ταξί στη Λεμεσό-Διαμαρτύρονται για την αδήλωτη εργασία

Σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 8πμ μέχρι τις 12 το μεσημέρι, κατέρχονται σήμερα οι οδηγοί ταξί στην Επαρχία Λεμεσού, έπειτα από απόφαση που έλαβε το ΔΣ της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Αστικών Ταξί (ΠΟΑΤ), η οποία σε έκτακτη συνεδρία της συζήτησε τα προβλήματα που απασχολούν το επάγγελμα εδώ και αρκετά χρόνια.

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι σκοπός δεν είναι η ταλαιπωρία του κοινού αλλά να προβληθούν τα προβλήματα του επαγγέλματος. "Γι’ αυτό και η επιλογή της ώρας της στάσης εργασίας έγινε για να μην επηρεαστούν οι μαθητές και οι εργαζόμενοι, όπως επίσης και η επιλογή της πόλης για να μην επηρεαστεί το επιβατικό κοινό των αεροδρομίων", αναφέρει.

Σημειώνει, ακόμα, ότι η απόφαση πάρθηκε μετά από πολλές πιέσεις από τα μέλη της Ομοσπονδίας, που βλέπουν καθημερινά "πειρατές" στους δρόμους, στις πιάτσες, στα λιμάνια και τα αεροδρόμια "να κλέβουν το ψωμί τους, να κλέβουν το κράτος (Κοινωνικές Ασφαλίσεις – Φόρους – ΦΠΑ), χωρίς να κάνει κάτι γι' αυτό καμιά υπηρεσία του κράτους".

Η Ομοσπονδία σημείωσε ότι αν δεν υιοθετηθούν τα μέτρα που προτείνει, όπως αστυνόμευση, εποπτεία και έλεγχος για αδήλωτη εργασία, θα πραγματοποιήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση σε τρεις βδομάδες για λήψη δυναμικότερων μέτρων παγκύπρια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»
Λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής η υποβολή στοιχείων στρατευσίμων 2025 ΕΣΣΟ
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Αυτόν αναζητεί η Αστυνομία για τη ληστεία σε περίπτερο στη Λεμεσό (pic)
Ένταλμα σύλληψης για κατηγορούμενο σε ιδιωτική ποινική για απάτη-Κατηγορείται πως απέσπασε €560.000 σε κρυπτονομίσματα
Τι μισθό παίρνει ο Πάπας-Πόσο θα αμείβεται ο Λέων ΙΔ'
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Παροχή βοήθειας από Υφ. Πολιτισμού για συμπλήρωση αίτησης για ΘΥΜΕΛΗ
Τραγικός θάνατος για 85χρονο στη Σιά-Καταπλακώθηκε από τρακτέρ