Εντυπωσιακές εικόνες από την στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα-Εύζωνες, τεθωρακισμένα και Ειδικές Δυνάμεις
13:32 - 25 Μαρτίου 2025

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα, Τρίτη 25 Μαρτίου, σε όλη τη χώρα, η εθνική επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Η καθιερωμένη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο Σύνταγμα παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής, δικαστικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 2 ώρες.
Νωρίτερα, στις 06:20 π.μ. πραγματοποιήθηκε ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού και εκτέλεση Εωθινού από τμήματα μουσικής των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ενώ στις 08:00 έγινε η επίσημη έπαρση της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Στις 10:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Καθεδρικό (Μητροπολιτικό) Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β'. Στις 10:01 π.μ. έγινε ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού.
Ακολούθησε στις 11:05 π.μ. η κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα.
Εικόνες από την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα
Η παρέλαση ξεκίνησε με τους Ανάπηρους Πολέμου και ακολούθησαν τα τρία Εθελοντικά Σώματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, (Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρειτών Διασωστών - Ναυαγοσωστών).









Στην παρέλαση, συμμετείχαν, ακόμη, η Προεδρική Φρουρά, τμήμα καταδρομών αλεξιπτωτιστών, τμήμα πεζοναυτών, τμήμα εθνοφυλακής, πεζοπόρα τμήματα των παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και, μεταξύ άλλων, μηχανοκίνητη φάλαγγα των μέσων του Όπλου των διαβιβάσεων, διμοιρία χημικής, βιολογικής, ραδιολογικής και πυρηνικής Άμυνας του ειδικού διακλαδικού λόχου, οχήματα Υγειονομικού.





Πηγή: iefimerida.gr
