Υπό έρευνα και ο Δήμος Άγκυρας για πολιτιστικές δαπάνες–Αντιδρά ο Μανσούρ Γιαβάς

Μετά τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη κατά του Δήμου Κωνσταντινούπολης για υποθέσεις διαφθοράς και φερόμενες διασυνδέσεις με τρομοκρατία, άδεια για διενέργεια έρευνας δόθηκε και για τον Δήμο Άγκυρας, με αντικείμενο σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 2021-2024.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Νομαρχία ανακοίνωσε πως επιθεωρητές ολοκλήρωσαν προκαταρκτική έρευνα για συνολικά 130 συναυλίες, στο πλαίσιο της οποίας αποφασίστηκε η περαιτέρω διερεύνηση 33 εξ αυτών, λόγω «δημόσιας βλάβης» που φέρεται να προκλήθηκε από τις δαπάνες για την προμήθεια σχετικών υπηρεσιών.

Ο Δήμαρχος Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, σε δηλώσεις του άφησε αιχμές για πολιτική στόχευση, λέγοντας ότι «αντί για έναν κανονικό πολιτικό αγώνα, βάζουν τρικλοποδιά στους αντιπάλους τους». Τόνισε ότι «πολλές αναφορές έχουν υποβληθεί στην Εισαγγελία της Άγκυρας» και πρόσθεσε: «Έχουν κάνει προσπάθειες και εναντίον μου. Όλα είναι πιθανά στη χώρα μας».

Οι εξελίξεις έρχονται σε μια περίοδο αυξημένης πολιτικής έντασης στην Τουρκία, ενόψει των δημοτικών εκλογών, με τις αντιπολιτευόμενες δημοτικές αρχές Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας –που ελέγχονται από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP)– να βρίσκονται στο επίκεντρο θεσμικών πιέσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σήμα Κινδύνου από πρώην επικεφαλής CIA-«Θα επιτεθεί στη Λιθουανία ο Πούτιν, εάν πετύχει τους στόχους του στην Ουκρανία»
Μουσικό συγκρότημα δολοφονήθηκε στο Μεξικό-Νόμιζαν ότι πήγαιναν να παίξουν μουσική και οδηγήθηκαν σε άδειο οικόπεδο
Αξιωματούχος της Χαμάς υποστηρίζει ότι η οργάνωση θα απορρίψει τη νέα πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα
Οι δασμοί Τραμπ διατηρούνται σε ισχύ από Εφετείο μέχρι να εξεταστεί η υπόθεση
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επτά αδικήματα στον 53χρονο οδηγό που σόκαρε το Λίβερπουλ
Το Ισραήλ υπέγραψε την πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα-Δεν απάντησε η Χαμάς
Πρόκληση Ερντογάν για την Άλωση-«Κωνσταντινούπολη και Αγία Σοφία για πάντα δικές μας»
Πανικός σε πτήση για Μπέρμιγχαμ-Μεθυσμένος γρονθοκόπησε αεροσυνοδό και φώναζε ότι το αεροπλάνο θα πέσει
Ο Νετανιάχου αποδέχεται την πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Η Χαμάς εξετάζει τη νέα αμερικανική πρόταση για κατάπαυση πυρός στη Γάζα