Ανακρίνει την Αστυνομία για την διαμαρτυρία των κυνηγών η Βουλή-Έντονη ενόχληση Τορναρίτη

Στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση η διαμαρτυρία των κυνηγών, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και συγκεκριμένα οι βουλευτές θα ζητήσουν εξηγήσεις από την Αστυνομία για τον χειρισμό της συγκεκριμένης κινητοποίησης.

Σε ανάρτηση του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Τορναρίτης, στο προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης επεσήμανε πως «όταν Κυριακή μεσημέρι κάποιοι "Κυνηγοί" κλείνουν τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού για να στήσουν σούβλες και τραπέζια, δεν κάνουν “παράδοση”, στερούν το δικαίωμα σε χιλιάδες συμπολίτες μας να απολαύσουν μια οικογενειακή εκδρομή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Παρέλυσε ο αυτοκινητόδρομος λόγω της διαμαρτυρίας των κυνηγών-Άναψαν φουκούδες, βλέπουν τον ΠτΔ

Ο κ. Τορναρίτης επεσήμανε πως, «η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι προκλητικά αντικοινωνική και απαράδεκτη. Ακόμα πιο ανησυχητική, όμως, είναι η απουσία της Αστυνομίας, που όφειλε να διασφαλίζει τη νομιμότητα και την ελεύθερη κυκλοφορία όλων. Το ζήτημα θα τεθεί άμεσα στην Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Βουλής. Η ανοχή απέναντι στην αυθαιρεσία δεν μπορεί να συνεχίσει».

Σημειώνεται πως τον τελευταίο μήνα, η Αστυνομία κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για τον τρόπο που λαμβάνει αποφάσεις, ώστε να διαχειρίζεται διαδηλώσεις, στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αφορμή τις συλλήψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο για την υπόθεση θανάτου του 24χρονου Πακιστανού, από πυρά αστυνομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δριμύ κατηγορώ κατά Αστυνομίας για αδικαιολόγητες συλλήψεις σε διαδηλώσεις-«Δεν δέχεται την κριτική»

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνεδρίας, ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας, Γιαννάκης Γεωργίου, είχε αναφέρει στην ανεξάρτητη βουλεύτρια, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, πως λόγω του αξιώματός της θα μπορούσε να βάλει μέσο, για να καταγγείλει εκείνους που την εξύβριζαν έξω από τη Βουλή.

Πάντως, ενώπιον της Επιτροπής Νομικών έχει ανοίξει η συζήτηση για το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφορικά με τον τρόπο που θα διεξάγονται οι διαδηλώσεις, με μία εκ των προνοιών του να είναι πως όταν πρόκειται για σύναξη πάνω από 20 άτομα, θα πρέπει να λαμβάνεται έγκριση της Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πυρκαγιά από μετασχηματιστή της ΑΗΚ στη Γαλάτα
ΤΩΡΑ: Αθώοι από το εκ πρώτης όψεως Σήφης και Σπύρος για την δολοφονία Ανδρονίκου-«Καμία μαρτυρία για οργάνωση»
Σε δίκη βαρυποινίτης, επιχειρηματίες και δεσμοφύλακας, ελεύθεροι υπό όρους-Δεν εξασφάλισαν μαρτυρία για ναρκωτικά και προστασία
Στο νοσοκομείο Αθαλάσσας ο 31χρονος που μαχαίρωσε τον πατέρα του στον Άγιο Δομέτιο
Παραλαμβάνει το πόρισμα για ΤΑΚΑΤΑ ο Σαββίδης-Μελετά και αποφασίζει για τις εισηγήσεις της Ερευνητικής
Συμπλοκή αλλοδαπών μπροστά στα μάτια αστυνομικών στις Φοινικούδες-Χειροπέδες σε τρεις (pics)
Επιχείρηση από το ΚΣΕΔ για ακυβέρνητο σκάφος λόγω εισροής υδάτων-Διασώθηκαν τρία πρόσωπα
Υπέκυψε στα τραύματά της η 57χρονη που ενεπλάκη σε τροχαίο στους Καπέδες
Στο χειρουργείο ο 69χρονος που μαχαιρώθηκε από τον 31χρονο γιο του-Έφερε τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματος
Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας το βίντεο που κυκλοφορεί με τους βανδαλισμούς στα γραφεία του ΔΗΣΥ