Μπλοκάρουν τον αυτοκινητόδρομο οι κυνηγοί με αφορμή το διάταγμα της Θήρας-Ζητούν να τους ακούσει η Βουλή

Στα άκρα οδηγούνται οι διαχρονικές διαφωνίες της Υπηρεσίας Θήρας, του κόμματος των Κυνηγών και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, με τη νύφη, ωστόσο, να την πληρώνουν οι οδηγοί, καθώς οι κυνηγοί προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς δρόμων. Οι νέες κινητοποιήσεις από μερίδα των κυνηγών αναμένεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, να είναι μαζικότερες από τις προηγούμενες, ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσουν και στην λήψη επιπρόσθετων μέτρων.

Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε συνάντηση σε καλό κλίμα ανάμεσα στους Ενωμένους Κυνηγούς και την Υπηρεσία Θήρας, δεν αποφεύχθηκε η διαμαρτυρία, με τους κυνηγούς πλέον να στρέφουν τα πυρά τους κυρίως προς την Ομοσπονδία, ειδικότερα για το θέμα που αφορά τις περιοχές εκπαίδευσης κυνηγετικών σκύλων.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις του Κινήματος Ενωμένων Κυνηγών αποτελούν συνέχεια προηγούμενης εκδήλωσης διαμαρτυρίας, που έγινε με αφορμή το διάταγμα της Υπηρεσίας Θήρας για τους διαθέσιμους χώρους εκπαίδευσης κυνηγετικών σκύλων. Ωστόσο, αυτό φαίνεται να είναι η κορυφή του παγόβουνου σε μια σειρά ζητημάτων που θέτουν στις προτεραιότητές τους οι Ενωμένοι Κυνηγοί.

Παράλληλα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Κινήματος Ενωμένων Κυνηγών, κατά τη σημερινή κινητοποίηση αναμένεται να συμμετέχουν περισσότερα από πέντε χιλιάδες άτομα, καθώς εκτός από τους κυνηγούς, έγινε κάλεσμα και στους ερασιτέχνες ψαράδες και σε άλλα οργανωμένα σύνολα.

Όπως αναφέρουν οι οργανωμένοι κυνηγοί, το διάταγμα της Υπηρεσίας Θήρας αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου σε μια σειρά πάγιων και διαχρονικών αιτημάτων τους, όπως είναι η πάταξη της λαθροθηρίας μέσω αυστηρότερων ποινών, ενώ ζήτησαν και την απομάκρυνση του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Θήρας.

Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο διάταγμα δεν είναι καινούργιο, καθώς εκδίδεται κάθε χρόνο, καθορίζοντας τις περιοχές για την εκπαίδευση των σκύλων. Ωστόσο, στο φετινό διάταγμα οι περιοχές για εκπαίδευση έχουν μειωθεί αισθητά, λόγω της μείωσης των θηραμάτων, αλλά και λόγω της περιόδου αναπαραγωγής τους. Πάντως, μετά τις αντιδράσεις, δόθηκαν επιπλέον περιοχές για την εκπαίδευση των σκύλων. Ωστόσο, αυτό φαίνεται να μην ικανοποιεί τους Ενωμένους Κυνηγούς, οι οποίοι ζητούν να παραχωρηθούν στους κυνηγούς κάποιες περιοχές, απαγορευμένες για το κοινό και μηδενικού ενδιαφέροντος, ώστε να εκπαιδεύονται εκεί οι σκύλοι τους.

Στο σύνολό τους, δόθηκαν 164 περιοχές περισσότερες για τις εκπαιδεύσεις σκύλων. Εντούτοις, για την περίοδο αναπαραγωγής των θηραμάτων αφαιρέθηκαν 31 περιοχές, με γνώμονα την προστασία των ζώων.

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο δημοσίευμα του REPORTER, ένα από τα αιτήματα των Ενωμένων Κυνηγών είναι να προσκληθούν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ώστε να θέσουν επί τάπητος τις θέσεις τους, κάτι που αναμένεται να ζητήσουν και κατά τη διάρκεια της σημερινής διαμαρτυρίας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυνηγών, Ηλίας Πεκρής, σε δηλώσεις του στον REPORTER, ανέφερε ότι οι αντιδράσεις αφορούν μερίδα των κυνηγών και όχι όλους τους λάτρεις του αθλήματος, σημειώνοντας ότι κάθε χρόνο εκδίδονται περίπου 40.000 άδειες κυνηγίου, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι είναι πολύ λιγότεροι.

Όπως γνωστοποίησε το Κίνημα Ενωμένων Κυνηγών - Ενεργοί Πολίτες, σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα αποκοπεί ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας-Λεμεσού προς όλες τις κατευθύνσεις. Μάλιστα, όπως ενημέρωσαν οι κυνηγοί, θα συναντηθούν σε διάφορα σημεία και εν συνεχεία θα πορευτούν με φάλαγγα στο σημείο που θα αποκόψουν τον δρόμο.

Λόγω της διαμαρτυρίας, αναμένεται να προκληθεί ταλαιπωρία σε οδηγούς που πιθανώς να χρησιμοποιήσουν τον αυτοκινητόδρομο και για το λόγω αυτό θα βρίσκονται επί ποδός μέλη της Αστυνομίας, ώστε να προβούν στις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και, εφεξής, να αστυνομεύσουν την εκδήλωση διαμαρτυρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

BBC: Οι διαδηλώσεις στην Τουρκία δεν αφορούν μόνο τον Ιμάμογλου-Υποψία πανικού κάτω από τα δακρυγόνα Ερντογάν
Ταλαιπωρεί ξανά την οικογένεια του Θανάση ο Σταυριανός-Φέρνει ένσταση στην επιστροφή των λειψάνων του δολοφονηθέντα
Εκτελέστηκε το ένταλμα του Δικαστηρίου, χειροπέδες στον Γιαννάκη
Iσχυρό μήνυμα για τον Ερντογάν η ψηφοφορία υπέρ του Ιμάμογλου-Γιατί «μεταφράζεται» ως δημοψήφισμα κατά του Τούρκου Προέδρου
Ξεκάθαρες απαντήσεις Ιωάννου στα αιτήματα των κυνηγών-Στο επίκεντρο ποινές για λαθροθηρία, φωτοβολταϊκά και κυνηγετικοί σκύλοι
Υπό έρευνα και ο Δήμος Άγκυρας για πολιτιστικές δαπάνες–Αντιδρά ο Μανσούρ Γιαβάς
Μετά το τελεσίγραφο Τραμπ, η Τεχεράνη δηλώνει έτοιμη για «έμμεσες συνομιλίες» για την πυρηνική συμφωνία
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Αμμοχώστου η ΠΑΣΥΚΙ
BINTEO: Τρομοκράτης στο Ισραήλ μαχαίρωσε στρατιώτη και πυροβόλησε 75χρονο που οδηγούσε το αυτοκίνητό του
Συνελήφθη ξανά η φοιτήτρια στις ΗΠΑ-Είχε γίνει viral όταν πιάστηκε για υπερβολική ταχύτητα