Σε στήριξη πέραν των 2000 οικογενειών στοχεύει το ΠΣΣΕ το Πάσχα

Με στόχο να προσφερθεί στήριξη παγκύπρια σε περισσότερες από 2000 οικονομικά ευάλωτες οικογένειες το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), διεξάγει και φέτος την παγκύπρια εκστρατείας «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συντονιστικού Συμβουλίου, Ηλίας Δημητρίου, καλώντας τις εταιρείες και τους απλούς πολίτες να συνδράμουν την προσπάθεια.

 Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι και φέτος το ΠΣΣΕ προχωρά με την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα» που έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός. 

Αφού ανέφερε πως ο θεσμός θα έπρεπε να είναι αχρείαστος, ο κ. Δημητρίου πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε και να παραγνωρίσουμε ότι υπάρχει πρόβλημα στην προσπάθεια επιβίωσης και διαβίωσης κάποιων συνανθρώπων μας. Ιδιαίτερα τώρα που είναι οι γιορτινές ημέρες της χαράς της Ανάστασης προσπαθούμε με αυτή την εκστρατεία να βοηθήσουμε όσες περισσότερες οικογένειες μπορούμε», είπε.

Πιστεύουμε ότι θα ικανοποιήσουμε όλες τις ανάγκες σε παγκύπρια βάση όπως κάθε χρόνο και εκτιμούμε ότι  οι οικογένειες που θα βοηθηθούν από το ΠΣΣΕ θα ξεπεράσουν τις 2000, πρόσθεσε.

«Καλούμε για ακόμη μια φορά τους συμπολίτες μας αλλά τις εταιρείες όπως μέσα στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για τον εθελοντισμό να μας βοηθήσουν για να βοηθήσουμε και εμείς τους συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν πραγματικές ανάγκες», συνέχισε.

Απαντώντας σε ερώτηση εξήγησε ότι «έχουμε κάνει χαρτογράφηση των αναγκών μας από προηγουμένως και συνεχώς δίνουμε τρόφιμα, δηλαδή δεν αφήνουμε αποθηκευμένα τρόφιμα».

Είπε επίσης πως, ως επί το πλείστον, τώρα η βοήθεια έρχεται με μορφή δωροκουπονιών, είτε από εταιρείες είτε από απλούς πολίτες «και τα διαθέτουμε για να καλύπτουμε συνεχώς την ανάγκη που προκύπτει».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΣΣΕ για την έναρξη της εκστρατείας, η επιτυχία των εκάστοτε εκστρατειών βασίζεται, μεταξύ άλλων, στην προσφορά και στις δωρεές που γίνονται από το Δίκτυο Εθελοντισμού, το οποίο αποτελείται από συνεργάτες και υποστηρικτές που προέρχονται από όλους τους φορείς της κοινωνίας.

Ο καθένας, ατομικά ή συλλογικά, μπορεί να συμμετάσχει στην εκστρατεία προσφέροντας ό,τι μπορεί (δωροκουπόνια, λαμπάδες, πασχαλινά αυγά για τα παιδιά, πασχαλινά εδέσματα, κ.ά.), αλλά και εθελοντικές υπηρεσίες.

Με δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας και πράξεις εθελοντισμού και προσφοράς μπορούμε να «απλώσουμε» τα χέρια μας για να αγκαλιάσουμε και να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους, συμπληρώνει το ΠΣΣΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα μετά από σύγκρουση μοτοσικλέτας και δύο οχημάτων στη Λάρνακα
Σπάνιο να μην μονιμοποιείται δικαστής μετά από διετή θητεία-Δικαιούται να προσφύγει στα εσωτερικά ένδικα μέσα η Βαρωσιώτου
Συνεχίζει το ίδιο τροπάριο ο Τατάρ-«Οι Ε/κ προκαλούν εντάσεις με τις συλλήψεις για σφετερισμό»
Χάθηκαν από την Κυριακή τα ίχνη του 64χρονου Χριστάκη Χριστοδούλου (pic)
Εισηγείται άμεσα διαβουλεύσεις με οργανώσεις αναπήρων και Υφυπουργείο Πρόνοιας η Επ. Διοικήσεως
Πέραν των 80 έργων για τη Λευκωσία κόστους άνω του ενός δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΠτΔ
Ξεκαθαρίζει το Τμ. Περιβάλλοντος για τους πύργους στη Λάρνακα-«Δεν γνωμοδοτεί βάσει του ποιος είναι ο αιτητής»
Απομακρύνθηκαν τουλάχιστον 50.000 πολίτες στην Τουρκία-Μάχη με τις φλόγες, καταστράφηκαν σπίτια
Και όμως ο Καπηλιώτης δικαίωσε την Ανδριάνα και όλους τους πολίτες, εκθέτοντας το Σώμα που υπηρετούσε
Σε πνιγμό εντός ύδατος φαίνεται να οφείλεται ο θάνατος 28χρονου στη Γεροσκήπου