Μετά από αχρείαστες καθυστερήσεις, συζήτησαν και τα βρήκαν οι εμπλεκόμενοι για τις λαμπρατζιές

Συμφώνησαν στις βασικές αρχές και το πλαίσιο του Νομοσχεδίου το οποίο βρίσκεται υπό συζήτηση στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής για τις Λαμπρατζιές, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Δήμοι και Κοινότητες.

Μετά τις διαφωνίες που εκφράστηκαν, αλλά και το κάλεσμα του Προέδρου της Επιτροπής Νομικών, Νίκου Τορναρίτη προς όλους τους εμπλεκόμενους, όπως καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, Υπουργείο Δικαιοσύνης και Τοπικές Αρχές πραγματοποίησαν σύσκεψη, με θέμα συζήτησης το νομοσχέδιο που ρυθμίζει το έθιμο της Λαμπρατζιάς, καθώς επίσης και συζήτηση για αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν σήμερα.

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσης τους, «όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι το έθιμο θα πρέπει να συνεχιστεί μέσα στο πλαίσιο της ασφάλειας και της νομιμότητας.Ως εκ τούτου, συμφωνήθηκαν οι βασικές αρχές και το πλαίσιο που θα διέπει το νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι, «αφού το κείμενο του νομοσχεδίου οριστικοποιηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους, θα προωθηθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης το συντομότερο και με τη μορφή του κατεπείγοντος για εξέταση».

Πάντως, «μέχρι την ψήφιση και εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου, αποφασίστηκε από κοινού να πραγματοποιηθούν επαρχιακές συσκέψεις στις Αστυνομικές Διευθύνσεις με τις Τοπικές Αρχές για αποτελεσματική εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας».

Δειτε Επισης

Αναζητείται ακόμη ένα πρόσωπο για τα επεισόδια στο fan club της Ομόνοιας στη Λακατάμια (pic)
Κλήθηκε για κατάθεση ο Φαίδωνας για τα περί καρτέλ ναρκωτικών, επικαλέστηκε... κώλυμα
Τον ψάχνει η Αστυνομία για την άσεμνη επίθεση σε βάρος 18χρονης στην Πάφο (pics)
Είδε διαφήμιση για αγορά κρυπτονομισμάτων και τελικά ήταν απάτη-Έκλεψαν 56,000 ευρώ από 76χρονο
Καταζητείται ο 35χρονος Μάριος Χρίστου για διάρρηξη οικίας και πρόκληση σωματικής βλάβης (pic)
Τα πεζούνια... βαποράκια, οι «Εσκομπάρ» των Forex και οι «ανακαλύψεις» Φαίδωνα για την Λατινική Αμερική
Στηρίζει τους τέσσερις δεσμοφύλακες που συνελήφθησαν η ΠΑΣΥΔΥ-«Να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας»
Απορρίφθηκε η έφεση του Κενάν Αγιάς-Αποφασίζει ο Χαρτσιώτης για έκτιση της ποινής του στην Κύπρο
Πέραν των 2.000 καταγγελιών ενώπιον ΕΟΑ Λάρνακας-Δεκάδες ενώπιον του Δικαστηρίου
Χειροπέδες σε δύο 16χρονους που επέβαιναν σε κλοπιμαία μοτοσικλέτα μετά από καταδίωξη