Τουρκία και Τατάρ εγκρίνουν διορισμό Ολγκίν-Ερωτήματα εγείρει ο τ/κ τύπος

Τουρκία και Ερσίν Τατάρ έχουν εγκρίνει τον επαναδιορισμό της Μαρία Άνχελα Ολγκίν στην θέση της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, γράφει η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί, επικαλούμενη πληροφορίες.

Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι στον ε/κ Τύπο διατυπώνονται διαφορετικοί ισχυρισμοί για το θέμα. Ενώ, γράφει η Κίπρις ποστασί, ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι το όνομα της κ. Ολγκίν προκάλεσε δυσφορία στην πλευρά του Προέδρου Χριστοδουλίδη, άλλες υποστηρίζουν ότι κανένα όνομα δεν συζητήθηκε στη διευρυμένη συνάντηση που έγινε στη Γενεύη.

Από την άλλη, συνεχίζει η Κίπρις ποστασί, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υποστήριξε σε δήλωσή του στο Euronews ότι ο κ. Τατάρ εναντιώθηκε στον διορισμό εκπροσώπου από τον ΓΓ του οΗΕ. Οι εξελίξεις αυτές, υποστηρίζει η τ/κ ιστοσελίδα, εγείρουν ερωτήματα για το αν θα ξεκινήσει νέα διαδικασία στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 108 νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας-Αγνοούνται τέσσερα παιδιά
Επισήμανε την αρτιότητα του ΚΣΕΔ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης-«Αποτελεί κέντρο αριστείας στην περιοχή»
Εκατοντάδες πολίτες σε διαμαρτυρία έξω από τη Νομική-Κατηγόρησε τον Αγγελίδη για αλαζονεία και ζήτησε παραίτηση η ΠΟΓΟ
Με τον διαχωρισμό εξουσιών απαντά ο ΠτΔ στις επικρίσεις Αγγελίδη-«Αντίθετες απόψεις και από κάποιους στην Νομική Υπηρεσία»
Σε κρίσιμη κατάσταση πρόσωπο το οποίο βρέθηκε τραυματισμένο σε εξωτερικό χώρο στην Αγία Νάπα
Ανησυχία Ερτουγρούλογλου για ένταξη ΚΔ στη ζώνη Σένγκεν
Κατηγόρησε τον Σάββα Αγγελίδη ότι έριξε λάδι στη φωτιά η ΕΔΕΚ-«Οι θεσμοί επιβάλλεται να εγκαταλείψουν την έπαρση»
Σ. Αγγελίδης: «Δεν χρειάζεται να θέσω την παραίτηση μου σε κανένα. Αν αποφασίσω να αποχωρήσω, θα αποχωρήσω»
Χ. Κληρίδης: Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε λειτουργός της δικαιοσύνης να συνταυτίζει τον εαυτόν του με τη δικαιοσύνη
Ανοικτή επιστολή μοναχών της Μονής Αββακούμ με πυρά προς τον Μητροπολίτη Ταμασού-Καταγγέλλουν παράνομη εισβολή