Νεκρός ξένος εργαζόμενος του ΟΗΕ από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα

Ένας ξένος εργαζόμενος του ΟΗΕ σκοτώθηκε και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά σήμερα από ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς που διοικεί τον παλαιστινιακό θύλακα.

Το υπουργείο έκανε λόγο για έναν θάνατο και πέντε σοβαρά τραυματίες μεταξύ των ξένων εργαζομένων σε υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών μετά τον βομβαρδισμό από τον ισραηλινό στρατό των κεντρικών γραφείων του οργανισμού στο κέντρο της περιοχής.

Η ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στην εφαρμογή Telegram, αναφέρει ότι οι τραυματίες έφθασαν στο νοσοκομείο Μάρτυρες του Αλ Άκσα της Ντέιρ αλ Μπάλαχ, όπου ένα από τα θύματα υπέκυψε στα τραύματά του.

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως δεν μπορεί προς το παρόν να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή από τον ΟΗΕ.

Τραυματίστηκε κυανόκρανος στον Λίβανο

Την ίδια στιγμή, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ανέφερε ότι ένας κυανόκρανος του ΟΗΕ τραυματίστηκε όταν εξερράγη νάρκη στα νότια της χώρας.

Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έκρηξη μεταξύ των χωριών Ζιμπκίν και Γιατέρ, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Ο Αντρέα Τενέντι, εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, γνωστής ως UNIFIL, επιβεβαίωσε τον τραυματισμό του κυανόκρανου κατά τη διάρκεια επιχειρησιακής δραστηριότητας και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Βηρυτού για χειρουργική επέμβαση.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

New York Times: Κεταμίνη, ecstasy και κοκτέιλ φαρμάκων έπαιρνε ο Μασκ, για να... βγάζει τη μέρα
Τα προξενεία θα ξεκινήσουν πρόσθετους ελέγχους σε όσους έχουν αιτηθεί βίζα για να επισκεφθούν το Χάρβαρντ
Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη και πάπα Λέοντα στο Βατικανό
Τον Ε. Ιμάμογλου επισκέφθηκε στη φυλακή ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία
Πιθανή συνάντηση Τραμπ-Πούτιν-Ζελένκσι με οικοδεσπότη Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη
Ο Τραμπ λέει ότι η Κίνα παραβίασε πλήρως τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τους δασμούς
Κλιμάκωση στον πόλεμο λέξεων μεταξύ του Γάλλου προέδρου Μακρόν και της κυβέρνησης Νετανιάχου
Αυτό είναι το σχέδιο των ΗΠΑ για κατάπαυση πυρός στη Γάζα που δεν δέχεται η Χαμάς
ΒΙΝΤΕΟ: Πεζοναύτης απέτρεψε πιθανή τραγωδία στον αέρα -Όρμησε σε επιβάτη πριν ανοίξει την έξοδο κινδύνου
ΟΗΕ: «Η Γάζα είναι η πλέον υποσιτισμένη περιοχή του κόσμου»