Στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος-Ενημερώνει για το Κυπριακό τους ευρωπαίους ηγέτες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης συμμετέχει στη Σύνοδο των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Ο Πρόεδρος μετέβη χθες βράδυ στην έδρα της ΕΕ από τη Γενεύη όπου διεξήχθη η διευρυμένη σύνοδος για το Κυπριακό. Στις Βρυξέλλες οι ηγέτες της ΕΕ θα έχουν γεύμα εργασίας με τον ΓΓ των ΗΕ.

Σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με την Προεδρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών.

Το πρωί της Πέμπτης, θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ με θέμα το μεταναστευτικό και θα ακολουθήσει η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, οι ηγέτες της ΕΕ θα παρακαθήσουν σε γεύμα εργασίας με τον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθεί και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των κρατών μελών της Ευρωζώνης, την οποία θα απασχολήσουν η οικονομία και η ανταγωνιστικότητα της ΕΕ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για θέματα Άμυνας και θα γίνει παρουσίαση της Λευκής Βίβλου.

Οι αρχηγοί των κρατών μελών της ΕΕ θα παρακαθήσουν σε δείπνο εργασίας, κατά το οποίο θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συνοδεύεται στις Βρυξέλλες από την Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων Μαριλένα Ραουνά, τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου Βίκτωρα Παπαδόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες, θα επιστρέψει στην Κύπρο, την Παρασκευή, 21 Μαρτίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παίρνει αποφάσεις για τον αποτειχισμένο ιερέα ο Αρχιεπίσκοπος-Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα έκτακτη Σύνοδο
Πράσινο Βουλής για αυτόματη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους-Για «ιστορική μέρα» κάνει λόγο ο ΠτΔ
Ο Νετανιάχου αποδέχεται την πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Σήκωσε το γάντι η ΥΠΑΝ, απαντά ξανά σε ΟΕΛΜΕΚ-«Το ερώτημα είναι αν έχουμε το θάρρος να προχωρήσουμε»
Επιμένουν να ρίχνουν ευθύνη στην ΚΔ για τις αγωγές εναντίον σφετεριστών ε/κ περιουσιών οι τ/κ πολιτικοί
Προσεχώς νέα σχέδια επιχορήγησης ηλεκτρικών οχημάτων-Προσπάθεια να επωφεληθούν ευάλωτοι και μεσαία τάξη
Ολοκληρώθηκε το Ημερολόγιο Συναντήσεων Υψηλού Επιπέδου Προεδρίας ΕΕ
Το σκεπτικό του δήμου Λευκωσίας για το άνοιγμα της Μακαρίου-Διασκέδασε ανησυχίες ο Προύντζος
Στήριξη υποψηφιότητας Τατάρ και από τ/κ ΔΚ για τις «προεδρικές»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανεμοστρόβιλος έπληξε περιοχή στη Λάρνακα-Χαλάζι και έντονες βροχές στη Λευκωσία