Αννίτα Δημητρίου: Θετικό βήμα η κατάληξη της πενταμερούς προς το ενδεχόμενο επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων

Θετικό βήμα η κατάληξη της πενταμερούς προς το ενδεχόμενο επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με διορισμό απεσταλμένου, επανασύγκληση της επόμενης διάσκεψης, αλλά και δρομολόγηση κατάληξης για μέτρα/εισηγήσεις εμπιστοσύνης, ανέφερε σε δηλώσεις της η Πρέοδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

Παράλληλα, όπως σημείωσε, « χρειάζεται να λάβουμε υπόψη τις συγκυρίες, τη στροφή της Τουρκίας προς την ΕΕ, ειδικά για θέματα άμυνας και ασφάλειας, αλλά και ζητήματα που παραμένουν ανοικτά και αφορούν τις ευρωτουρκικές σχέσεις».

Επιπλέον, ανέφερε ότι «καθόλου βεβαίως τυχαία και βοηθητική για το αποτέλεσμα η επιστολή της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ειδικά η αναφορά για το συμφωνημένο – ως το μόνο βιώσιμο - πλαίσιο λύσης σύμφωνα με το κοινοτικό κεκτημένο και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, δηλαδή, την ΔΔΟ με πολιτική ισότητα».

«Το μόνο βέβαιο είναι ότι υπάρχει συγκυρία γεγονότων την οποία χρειάζεται να λάβουμε υπόψη και απαιτείται σχεδιασμός και προετοιμασία για την επόμενη συνάντηση με στόχο το τρένο της λύσης να επανατοποθετηθεί στις ράγες», επεσήμανε.

Καταληκτικά, σημείωσε ότι «ο ΔΗΣΥ δηλώνει για ακόμη μια φορά απόλυτα προσηλωμένος προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζοντας να καταθέτει εισηγήσεις και θέσεις που ενισχύουν την κοινή μας προσπάθεια».

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θα μειώσουν μονομερώς τους δασμούς στην Κίνα, το 80% ήταν ένα νούμερο που πέταξε ο Τραμπ
Σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό-Όχημα συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα
Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Σ. Στεφάνου: Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας η αντιφασιστική νίκη
Άλλα αντ' άλλων από Τατάρ για την καταδίκη στις Ουγγαρέζες για σφετερισμό-Κάνει λόγο για «υποκριτική πολιτική»
Ο σφετερισμός ελληνοκυπριακών περιουσιών στο επίκεντρο της συνάντησης Τασούλα και Ένωσης Προσφύγων
Κατηγορεί τον Τατάρ ότι δεν έκανε τίποτα και ισχυρίζεται πως η Ε/κ πλευρά πλησιάζει στη χαλαρή ομοσπονδία ο Ερχιουρμάν
Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»