Με μηνιγγίτιδα και βρέφος έξι μηνών στην Πάφο-Δεύτερο κρούσμα σε λίγες μέρες

Θετικό στη μηνιγγίτιδα εντοπίστηκε την Τρίτη βρέφος έξι μηνών στη Πάφο, με τα κρούσματα αυτή τη στιγμή να ανέρχονται στα δύο, αφού ήδη έχει ανακοινωθεί πως εντοπίστηκε θετική και 16χρονη στη Λεμεσό η οποία νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική της επαρχίας.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών, Ελισάβετ Κωνσταντίνου, το πρωί της Τρίτης ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ότι βρέφος έξι μηνών στην Πάφο εντοπίστηκε θετικό στη μηνιγγίτιδα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Σημείωσε ότι το βρέφος βρισκόταν στο σπίτι του με τους γονείς του, οι οποίοι έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν προβληθεί από τον ιό.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε τις προηγούμενες μέρες στη Λεμεσό, η κ. Κωνσταντίνου ανέφερε πως η 16χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κλινική της επαρχίας και ήδη εφαρμόστηκαν πιστά τα πρωτόκολλα. Επισήμανε ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των στενών επαφών της στις οποίες θα δοθεί προληπτική φαρμακευτική αγωγή. Τόνισε πως, η 16χρονη παρουσίασε συμπτώματα εντός του περασμένου Σαββατοκύριακου και δεν ήρθε σε επαφή με άτομα από το σχολείο που φοιτά.

Εξήγησε πως για να μπορέσει μία επαφή να θεωρηθεί στενή, θα πρέπει να έρθει σε επαφή με το κρούσμα για χρονικό διάστημα πέραν των οκτώ ωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρούσμα μηνιγγίτιδας εντοπίστηκε στη Λεμεσό-Νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική η 16χρονη

Δειτε Επισης

Πισώπλατα δέχθηκε τους πυροβολισμούς ο Σιαμπτάνης από τον 78χρονο-Απασχόλησε ξανά την Αστυνομία, είχε καταδικαστεί ο ύποπτος
«Η Ειρήνη Μουρτζούκου αναλαμβάνει την ευθύνη που της αναλογεί, είπε αυτά που έπρεπε να πει»
Βίντεο ντοκουμέντο με το όχημα να πέφτει πάνω στο εστιατόριο στο Κολωνάκι
ΒΙΝΤΕΟ: Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «ΙΚΑΡΟΣ 2» για τη φωτιά στην Πάφο-Πυρκαγιά και στη Λεμεσό
Προστατεύθηκε κατοικία από τις φλόγες στην Πάφο, στη μάχη πέντε πτητικά μέσα-Επηρεάστηκε δίκτυο της ΑΗΚ
Συνελήφθησαν πέντε πρόσωπα στις Φοινικούδες-Χειροπέδες και σε 22χρονο στην Αγία Νάπα για συμπλοκή
Στις Βρυξέλλες η Παναγιώτου για τις εργασίες του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας και Αλιείας ΕΕ
Στο εξοχικό του θύματος το φονικό στην Πάφο-Προμελετημένο το έγκλημα του 78χρονου
Διπλωματικές πηγές για ρηματική διακοίνωση Λιβύης-«Η Ελλάδα απορρίπτει κάθε ενέργεια που βασίζεται σε άκυρες συμφωνίες»
Ζητά πλήρη διερεύνηση του πορίσματος ΤΑΚΑΤΑ η ΕΔΕΚ-«Όσοι κατέχουν αξιώματα, δεν μπορούν να τη γλυτώνουν πίσω από υπηρεσιακούς»