Πλήρης στήριξη από Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε Γκουτέρες για τη διαδικασία για Κυπριακό στη Γενεύη

Την πλήρη στήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την προσπάθεια που γίνεται στην Γενεύη, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει κοινό έδαφος για επανέναρξη των συνομιλίων, εξέφρασε ο πρόεδρός του, Αντόνιο Κόστα.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Κόστα ανέφερε πως υπάρχει πλήρης υποστήριξη προς τα Ηνωμένα Έθνη και τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα για τις συνομιλίες επίλυσης του Κυπριακού που πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο στη Γενεύη.

«Επαναλαμβάνουμε τη σταθερή μας δέσμευση για την επανένωση της Κύπρου, μέσω μιας συνολικής διευθέτησης στη βάση μιας διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας και σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑΗΕ».

Καταλήγοντας, ο κ. Κόστα σημείωσε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να παίξει το ρόλο της και να εντείνει τις προσπάθειές της για να στηρίξει αυτή τη διαδικασία».

Δειτε Επισης

Βυθίστηκε πλωτή δεξαμενή ανοικτά της Αμαθούντας-«Δεν υπάρχουν ενδείξεις σημαντικών διαρροών»
Παρουσιάστηκαν ηλεκτρονικά μηνύματα του κτηματομεσίτη στη δίκη για Al Jazeera-Δεν ανοίγουν πάνω από τα μισά
Ισραηλινή επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Σαναά στην Υεμένη-Προηγήθηκε εντολή εκκένωσης
Τις εγκαταστάσεις της Hellas Sat στην Αθήνα επισκέφθηκε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Τα βάζει με ΠτΔ ο Στεφάνου για την φορολογική μεταρρύθμιση-«Υπολείπονται της προεκλογικής δέσμευσης»
Στη Βαρσοβία ο Κόμπος για άτυπη Σύνοδο ΥΠΕΞ της ΕΕ-Στο επίκεντρο Ουκρανία και εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Νέα απάτη με παραπλανητικά QR Codes σε χώρους στάθμευσης-Πώς δρουν οι επιτήδειοι (pics)
Παραμένουν οι διαφωνίες για την αύξηση των μελών της ΡΑΕΚ-«Δεν υπήρξε μελέτη και διαβούλευση»
Στο Υπουργικό τέλος Μαΐου νομοθετικές ρυθμίσεις για ευέλικτη απασχόληση στη ΔΥ-Θα δουλεύουν λιγότερες ώρες οι γονείς
Απασφάλισε εκ νέου ο Ευσταθίου με καταγγελίες-«Εν θα μου πει εμένα ο Σιζόπουλος αν είμαι ΕΔΕΚίτης»