Επτά οι σοροί που ανασύρθηκαν από το ναυάγιο ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο-Ψάχνουν ακόμη τους αγνοούμενους

Σε ασύλληπτη τραγωδία εξελίχθηκε το ταξίδι μεταναστών που ξεκίνησαν από τον Λίβανο, η βάρκα των οποίων αναποδογυρίστηκε, με αποτέλεσμα όλοι επιβένωντες να καταλήξουν στην θάλασσα, 30 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Κάβο Γκρέμο, με τις Κυπριακές Αρχές να επιχειρούν για ώρες για εντοπισμό των προσώπων, ενώ οι έρευνες θα συνεχίσουν καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί οι σοροί επτά ανδρών, ενώ διασώθηκαν άλλοι δύο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου για περίθαλψη, αφού ήταν αφυδατωμένοι και ταλαιπωρημένοι, όπως ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας, σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη στο ΚΣΕΔ.

Όπως αναφέρουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα ενώπιον των Αρχών, στη βάρκα φαίνεται να επέβαιναν περίπου 23 πρόσωπα, τα οποία αναζητούν οι διασώστες που επιχειρούν από το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ θα συνεχίσουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας, αν και όσο περνούν οι ώρες, οι ελπίδες εξανεμίζονται για επιζώντες.

Το ΚΣΕΔ σε ανακοίνωση του ανέφερε πως «από τις 17 Μαρτίου 2025 και ώρα 13:00, εκτελεί επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης για εντοπισμό αγνοούμενων ατόμων ένεκα ανατροπής βάρκας μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή 30ΝΜ νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο εντός της Περιοχής Ευθύνης Έρευνας – Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας (FIR Λευκωσίας) και εκτός χωρικών υδάτων».

Η επιχείρηση, όπως αναφέρει, «βρίσκεται σε εξέλιξη υπό τον συντονισμό του ΚΣΕΔ και συμμετέχουν σε αυτή ένα Πολεμικό πλοίο, ένα ελικόπτερο και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος του ΓΕΕΦ, τέσσερα σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας, νοσηλευτές της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ και προσωπικό της Αστυνομίας Κύπρου».

Πάντως, ΜΚΟ ανέφερε πως από το πρωί της Κυριακής ενημέρωσαν για βάρκα με 23 πρόσωπα που κινδύνευε, κάτι το οποίο παραδέχθηκαν οι αρμόδιοι υπουργοί που συμμετείχαν στην σύσκεψη, ωστόσο ανέφεραν πως είχαν εξεταστεί οι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις, χωρίς ωστόσο να απαντηθεί το ερώτημα ο λόγος που δεν είχαν εντοπιστεί. Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε πως «τυχαία και συμπτωματικά» εντοπίστηκε το πλοιάριο, στο πλαίσιο των ελέγχων.

Θεωρείται δεδομένο πως οι έρευνες των εμπλεκόμενων υπηρεσιών θα συνεχιστούν και με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ οι σοροί των θυμάτων μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «SOS για 23 άτομα σε κίνδυνο, φόβοι για PushBack»-Από το πρωί της Κυριακής ενημερώθηκε το ΚΣΕΔ από την «Alarm Phone»

Δειτε Επισης

Όταν το ΤΑΕ (Ε) του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας δεν διαβάζει Ποινική Δικονομία (Κεφ.155)
Το ηχητικό ντοκουμέντο και οι μαρτυρίες για Μουρτζούκου-Τι αποκάλυψε το «Φως στο Τουνέλ»
Πραγματοποιείται το απόγευμα η διαμαρτυρία στην Εισαγγελία για τον Θανάση Νικολάου-«Δεν πάει άλλο»
Μπαράζ ελέγχων σε όλες τις πόλεις μετά τα απανωτά περιστατικά βίας-Συλλήψεις και έλεγχοι υποστατικών
Τραγικές σκηνές στο νοσοκομείο μετά το θάνατο του δίχρονου που χτύπησε με όχημα ο πατέρας-Έγκυος η μητέρα
Επτά χρόνια μετά συνέλαβαν καταζητούμενο για διαρρήξεις και κλοπές-Τέθηκε υπό κράτηση
«Μεθυσμένος» πιλότος της United αναγκάστηκε να πάει σε κέντρο αποτοξίνωσης, ενώ είχε απλά διάσειση
Υπέστη κατάγματα 43χρονος από τη συμπλοκή στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι
Διακόπηκε η ροή καυσίμων από ένα εκ των πιλότων στο μοιραίο boeing της Air India-Τι δείχνει το πόρισμα
Ένας νεκρός και 20 τραυματίες σε συγκρούσεις παράτυπων μεταλλωρύχων και αστυνομικών στο Περού