Χτίζονται γέφυρες συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στον απόηχο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Κοινοτήτων της Κύπρου, η συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποκτά νέο βάθος και προοπτική. Μεταφέροντας μήνυμα αλληλεγγύης και ενότητας, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, εκπροσώπησε την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ψεματισμένου.

Η παρουσία του δεν ήταν τυπική. Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), ο κ. Αποστολόπουλος ανέδειξε τη σημασία της διαρκούς συνεργασίας σε μια περίοδο γεωπολιτικών προκλήσεων. «Η αγαστή συνεργασία μεταξύ της ελληνικής και της κυπριακής τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα», δήλωσε, υπογραμμίζοντας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να λειτουργήσει ως «γέφυρα» αλληλεγγύης και ενότητας.

Η σχέση Ελλάδας-Κύπρου στηρίζεται σε δεσμούς αδελφοσύνης, όμως η συνεργασία μεταξύ των δήμων των δύο χωρών ξεπερνά τα σύνορα των τυπικών σχέσεων. Όπως σημείωσε ο κ. Αποστολόπουλος, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Συνεργασία με ουσία και όραμα

Η ΚΕΔΕ, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν περιορίζεται σε εθιμοτυπικές επαφές. Μέσω της ενεργής συμμετοχής της σε διακρατικές συναντήσεις, επιδιώκει τη δημιουργία μιας κοινής στρατηγικής για την περιφερειακή ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων. Το μήνυμα του εμβληματικού προέδρου της ΚΕΔΕ, κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, που μετέφερε ο Δήμαρχος, ήταν σαφές: Η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών είναι ζήτημα τιμής αλλά και ευθύνης.

Η δυναμική αυτή σχέση επιβεβαιώνεται μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, όπως η από κοινού ανάπτυξη έργων υποδομής, η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και η ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας. «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και σταθερότητας», τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας σε ζητήματα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, κοινωνικής πολιτικής και ψηφιακού μετασχηματισμού.

Πέρα από τα τυπικά: Ένα κοινό μέλλον

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, μέσω της ενεργής δράσης του Δημάρχου, παραμένει αφοσιωμένος στην ενίσχυση των θεσμικών σχέσεων Ελλάδας-Κύπρου. Στο επίκεντρο βρίσκεται η δέσμευση για μια αυτοδιοίκηση που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και θα πρωτοστατεί στη διαμόρφωση ενός κοινού οράματος.

Η παρουσία στην Κύπρο ήταν ένα ακόμη βήμα σε μια μακρά διαδρομή συνεργασίας, με τον Δήμαρχο να δηλώνει πως «η κοινή πορεία Ελλάδας και Κύπρου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η απάντηση στις προκλήσεις της εποχής».

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επιχείρηση διάσωσης 43 μεταναστών που επέβαιναν σε πλοιάριο στην Κρήτη
Επιστρέφει η βαρυχειμωνιά-Κύμα ψύχους και βροχές χτυπούν την Κύπρο από την Τετάρτη
Διοργανώνονται αντιφασιστικές πορείες σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα-Καλούν σε συμμετοχή ΑΚΕΛ και Οικολόγοι
Ελεύθεροι και οι τέσσερις συλληφθέντες για την εισαγωγή ψυγείου με 14 κινητά στις Κεντρικές Φυλακές
Φρίκη στη Βραζιλία-Δολοφόνησε 16χρονη έγκυο και της πήρε το μωρό
Επιστρέφουν οι αστροναύτες που είχαν εγκλωβιστεί για πάνω από 9 μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα που αναζητούνταν για διάρρηξη και κλοπή από αποθήκη στο Στρόβολο
Τρία εκατομμύρια έδωσε η Κύπρος για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας-«Θα καταβληθούν κι άλλα για το 2025»
Καταγγελίες από Κόμμα για τα Ζώα για χώρους εκπαίδευσης σκύλων-«Δεκατρείς περιοχές είναι στο δίκτυο Natura»
Εξήγγειλε από τη Γενεύη υποψηφιότητα για την Προεδρία των Οικολόγων ο Κυριάκος Τσιμίλλης