Αναμένει μελέτη των Δημοσίων Έργων για να προκηρύξει διαγωνισμό για το δρόμο Πόλης-Πάφου ο Βαφεάδης

Προχωρούν κανονικά τα έργα του δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και στο λιμανάκι στο Λατσί, δήλωσε την Κυριακή ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του ετήσιου μνημοσύνου των Ηρώων της Κοινότητας Τσάδας, ο κ. Βαφεάδης είπε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στους σχεδιασμούς, ενώ είπε ότι αναμένουν από το Τμήμα Δημοσίων Έργων να ολοκληρώσει τις μελέτες που κάνει, για να μπορέσει να ζητήσει ξανά προσφορές για τον διορισμό ενός νέου αναδόχου για το έργο.

«Προχωρούμε με όλα όσα έχουμε δεσμευτεί και για το θέμα του δρόμου και για το θέμα στο λιμανάκι στο Λατσί» ανέφερε ο κ. Βαφεάδης, σημειώνοντας πως αυτά τα δύο έργα προχωρούν κανονικά.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάποια απόκλιση από τα χρονοδιαγράμματα ο κ. Βαφεάδης ανέφερε πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, ενώ παρέπεμψε και σε σχετικές ανακοινώσεις και δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας πως «τηρούνται ως έχουν ανακοινωθεί».

Ερωτηθείς για την βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου ο κ. Βαφεάδης ανέφερε πως αυτό είναι έργο το οποίο έχει ξεκινήσει πιο παλιά και αποτελεί μια προσπάθεια να αναβαθμιστεί η οδική ασφάλεια διότι «δυστυχώς έχουμε χάσει δικούς μας ανθρώπους στο δρόμο αυτό». Είναι μέτρα, τα οποία πρέπει να γίνουν ούτως ώστε μέχρι να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος, να μειώσουμε τις πιθανότητες να έχουμε άλλα δυστυχήματα, συμπλήρωσε.

Σχετικά με το θέμα του δρόμου του αεροδρομίου Πάφου είπε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο απασχολεί την Κυβέρνηση και «είναι κάτι στο οποίο θέλουμε να βρεθεί μία λύση», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να έχουν να ανακοινώσουν σύντομα κάτι επ' αυτού.

Σε σχέση με το έργο της Μαρίνας ο Υπουργός ανέφερε πως η ανάπτυξη αυτή δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Μεταφορών, εξέφρασε ωστόσο τη βεβαιότητα ότι θα βρεθούν όλες οι σωστές λύσεις για να μπορέσουν να συνυπάρξουν με την Μονάδα Αφαλάτωσης, εφόσον, όπως είπε, χρειάζεται.

Ρωτήθηκε τέλος και για το έργο του δρόμου των Τάφων των Βασιλέων, λέγοντας ότι είχαν πρόσφατα συνάντηση, στην παρουσία και του βουλευτή του ΔΗΣΥ Πάφου Χαράλαμπου Πάζαρου, όπου έγινε συντονισμός όλων των αρμοδίων υπηρεσιών για να μπορέσουν να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τον Υπουργό, δεν είναι ο σχεδιασμός του δρόμου αλλά ο συντονισμός με όλες τις υπηρεσίες και για αυτό γίνονται τακτικές και συνεχείς συναντήσεις με τους αρμόδιους για να λύνονται προβλήματα, κατά την έκφρασή του. Αυτό το έργο χρονολογείται και «δεν μπορεί να μείνει άλλο στο ράφι» είπε, εκφράζοντας την επιθυμία του να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις εκπαιδευτικές περιφέρειες στη Λάρνακα-Επιστολή στην ΥΠΑΝ
Τα έργα και το τιμητικό βραβείο στα Βραβεία Αρχιτεκτονικής, Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου και Ανάπτυξης Γης(pics)
Ανανέωση συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας στον τομέα της γεωργίας με έμφαση στην κλιματική κρίση
Το «υπουργικό συμβούλιο» ενέκρινε μαντίλα σε σχολεία-Προκλήθηκαν αντιδράσεις στα κατεχόμενα
Σε εξέλιξη η διασύνδεση Κύπρου με eIDAS για διασυνοριακές συναλλαγές εντός ΕΕ
Τέλος του Μάρτη θεμέλια για «κοινωνικές κατοικίες» στην κατεχόμενη Μόρφου
Ετήσια αύξηση 7,0% στις αφίξεις τουριστών τον Φεβρουάριο, 32.865 τουρίστες περισσότεροι το 1ο δίμηνο
Από την επαρχία Λεμεσού ξεκίνησε ο τέταρτος κύκλος περιφερειακών συσκέψεων του ΥΠΕΣ
Γίνεται υποχρεωτική η ενημέρωση των γονέων από βρεφοπαιδοκομικούς σταθμούς αν το παιδί τους δεν πάει σχολείο
Κρούσμα μηνιγγίτιδας εντοπίστηκε στη Λεμεσό-Νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική η 16χρονη