Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον 21χρονο Γιόχαν Γουίλιαμς-«Ένα τέταρτο ακόμα αν άντεχε θα είχε σωθεί»

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον 21χρονο που είχε εξαφανιστεί στο Φαράγγι της Σαμαριάς. Ο Γιόχαν Γουίλιαμς εντοπίστηκε νεκρός στον Γκίγκιλο, κοντά στο «Μιτάτο του Τζάτζιμου», μία περιοχή πολύ επικίνδυνη ακόμη και για τους έμπειρους αναβάτες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας εθελοντών του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων που εντόπισε τη σορό του Γιόχαν, αν ο νεαρός άντεχε για 15 λεπτά θα είχε σωθεί. «Ένα τέταρτο ακόμα αν άντεχε θα είχε σωθεί. Θα έβρισκε το μιτάτο θα έμπαινε μέσα και θα ζούσε» είπε ο Θοδωρής Βιγλής στην ΕΡΤ.

Με εμπειρία στα κρητικά βουνά, η εξαμελής ομάδα εθελοντών ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης για τον εντοπισμό του 22χρονου που αγνοούνταν από τις 14 Φεβρουαρίου.

«Οργανώσαμε μια ομάδα έξι ατόμων, μίλησα προσωπικά με τις αδελφές του και αξιοποίησα τα στοιχεία τα οποία μου δώσανε. Τη διαδρομή του, τις συνομιλίες, το συνδύασα χρονικά, υπολόγισα περίπου που μπορεί να είναι και με πολλές ελπίδες ξεκινήσαμε να τον βρούμε, αν ήταν στη διαδρομή, αν ακολουθούσε τη διαδρομή», ανέφερε ο κ. Βιγλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ώρες αγωνίας για οικογένεια 21χρονου αγνοούμενου στην Κρήτη-«Θέλουμε να φέρουμε το παιδί μας πίσω στο σπίτι»

«Αυτό που έκανε ισοδυναμούσε με αυτοκτονία»

Οι εθελοντές διανυκτέρευσαν σε ένα μιτάτο και ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης τις έρευνες. Μιτάτα λέγονται τα πέτρινα σπιτάκια βοσκών στα Λευκά Όρη.

Το προηγούμενο βράδυ ο κ. Βιγλής είχε εντοπίσει ένα κόκκινο σημάδι με τα κιάλια του και η ομάδα ξεκίνησε τις έρευνες προς το σημείο, διαπιστώνοντας πως ήταν το σακίδιο του Γιόχαν.

Η ομάδα έφτασε στην περιοχή Ποράλια περίπου στα 1.600 μέτρα νοτιοανατολικά του Γκίγκιλου και εκεί εντοπίστηκε ανάμεσα σε πέτρες, η σορός του Γιόχαν.

«Δεν είμαι ιατροδικαστής, εκτιμώ, ότι τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του, έπαθε υποθερμία, ήταν έτσι και αλλιώς αντίξοες οι καιρικές συνθήκες και εκεί ξάπλωσε για να πεθάνει, αφέθηκε. Το μήνυμα είναι ότι δεν πρέπει να υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας, δυστυχώς αυτό το οποίο έκανε ισοδυναμούσε με αυτοκτονία. Υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του και αυτές τον εγκατέλειψαν», είπε ο κ. Βιγλής.

«Τουλάχιστον μπορούμε να τον έχουμε πίσω»

Στην ΕΡΤ μίλησε και η αδερφή του Γιόχαν: «Είμαστε ανακουφισμένοι που τουλάχιστον μπορούμε να τον έχουμε πίσω». Η οικογένεια θα ταξιδέψει το Σάββατο στα Χανιά για να παραλάβει τη σορό του 21χρονου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Συγκλονίζουν οι εικόνες της τραγωδίας στην Κοζάνη-Έλληνες που ήρθαν από Ελβετία για Πάσχα οι δύο νεκροί
Ανακοινώθηκε ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός-Ο χάρτης για Αιγαίο, Κρητικό και Ιόνιο Πέλαγος
Ανατροπή στις συνθήκες του τροχαίου στην Εγνατία-Το φορτηγό έπεσε πάνω στα οχήματα χωρίς να προηγηθεί σύγκρουση
Εικόνες αποκάλυψης στο σημείο της τραγωδίας στην Κοζάνη-Κάμερες ασφαλείας θα ρίξουν φως για το τι συνέβη
ΒΙΝΤΕΟ: Οι πρώτες στιγμές μετά το φοβερό τροχαίο στην Ελλάδα-Εικόνες καταστροφής και πανικού
H Έκθεση της Γάνδης για τα Τέμπη που εκθέτει τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ-«Τα έλαια σιλικόνης καίγονται»
Φοβερό τροχαίο με δύο νεκρούς στην Ελλάδα-Όχημα έκανε όπισθεν, χτυπήθηκε από δεύτερο και από νταλίκα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδιο με Μπέο στο Δημαρχείο Βόλου-Συνελήφθη δημοτικός σύμβουλος
Nέα στοιχεία για την τραγωδία στις Αχαρνές με θύμα 78χρονη-Ο μεγάλος τσακωμός πριν τη σπρωξιά στον θάνατο
Τραγωδία στην Ελλάδα-Ηλικιωμένος έσπρωξε και σκότωσε τη σύζυγό του