Ο Ταταρ ισχυρίζεται ότι τα υποτιθέμενα εμπάργκο στους Τουρκοκύπριους έχουν μετατραπεί σε «παραμύθι»

Τον ισχυρισμό ότι πλέον τα υποτιθέμενα εμπάργκο που επιβάλλονται στους Τουρκοκύπριους έχουν μετατραπεί σε «παραμύθι», πρόβαλε ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφορίων η «Γκιουνές» γράφει ότι μιλώντας σε παρουσίαση βιβλίου με διηγήματα που βραβεύθηκαν σε διαγωνισμό λυκείων και γυμνασίων, ο κ. Τατάρ υποστήριξε ότι εξελίξεις, στις οποίες πολλοί δεν δίδουν σημασία λαμβάνουν διαστάσεις και προάγουν την ύπαρξη της «τδβκ» στην Ανατολική Μεσόγειο. «Ο τουρκοκυπριακός λαός συνεχίζει την ύπαρξή του σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή με τη δική του κουλτούρα, τέχνη, αξίες και δημιουργήματα», πρόσθεσε.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η «Κίμπρις» σήμερα γράφει ότι ο γενικός γραμματέας του κόμματος του κ. Τατάρ (Κόμμα Εθνικής Ενότητας, ΚΕΚ), Ογουζχάν Χασίπογλου, ισχυρίστηκε ότι η «νέα θέση» της τουρκικής πλευράς για το Κυπριακό άρχισε να εδραιώνεται στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στα κατεχόμενα, ανέφερε ότι οι αποτελεσματικές και δραστικές εγγυήσεις της Τουρκίας αποτελούν «κόκκινη γραμμή» για την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Αναφερόμενος στην επικείμενη διάσκεψη στη Γενεύη, ο Χασίπογλου είπε ακόμη ότι, «δεν πάμε στη Γενεύη για να συζητήσουμε την ομοσπονδία. (Ωστόσο) μπορούμε να συζητήσουμε όλα τα άλλα θέματα». Εκανε επίσης λόγο στην ύπαρξη υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, αναφέροντας ότι μπορεί να τεθεί στην ημερήσια διάταξη της Γενεύης η πρόταση για «διεθνή διάσκεψη» στο θέμα αυτό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε εγκαίνια έκθεσης για τα 70 χρόνια ΕΟΚΑ στη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΣ-«Ο αγώνας εξακολουθεί να εμπνέει»
Κάνει λόγο για αισθητά μειωμένες παράτυπες ροές μεταναστών ο ΠτΔ-«Άλλα κράτη θεωρούν της πολιτικές της ΚΔ ως βέλτιστες πρακτικές»
Καταψηφίστηκε πρόταση για απαλλαγή μελών Γνωμοδοτικού Συμβουλίου από Πόθεν Έσχες
Σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση Θαλασσόλυκος-ΙΙ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Νίκο Χριστοδουλίδη, Αννίτα Δημητρίου και νεολαία της Κύπρου θα συναντήσει το Σάββατο η Μέτσολα
Μίλησε ενώπιον της Βουλής ο Τασούλας-Χαρακτήρισε παράνομη την προσπάθεια εκτροχιασμού από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ
Με αιχμές για Μορφάκη ζητά το μητρώο της ΕΔΕΚ ο Μυριάνθους-«Δεν θέλω να θεωρηθεί η ευγένειά μου ως αδυναμία»
Πηγές τουρκικού ΥΠΑΜ: Μέρος τεμαχίου 5 κυπριακής ΑΟΖ εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας
Επίθεση ΑΚΕΛ σε Χαρτσιώτη-«Ακόμη ένας λόγος για να παραιτηθεί, συσσωρευμένες αποτυχίες»
Ετοιμάζεται να στείλει επιστολή στα ΗΕ Τουρκοκύπριος πολιτικός σχετικά με τις συλλήψεις σφετεριστών