Ο Πούτιν έστειλε ραβασάκι στον Τραμπ για το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία
12:12 - 14 Μαρτίου 2025

Τον ειδικό απεσταλμένο του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, υποδέχτηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ενώ οι διαβουλεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για την εκεχειρία στην Ουκρανία φαίνεται πως είναι, πλέον, καθημερινές.
«Ο Γουίτκοφ ήταν εδώ χθες. Αργά χθες το βράδυ έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Πούτιν» δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως μέσω αυτού, ο Ρώσος πρόεδρος φρόντισε να στείλει τα μηνύματά του στον Ντόναλντ Τραμπ για το προτεινόμενο σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στα ουκρανικά εδάφη.
Σύμφωνα με όσα είπε ο Πεσκόφ «υπάρχουν λόγοι που μας κάνουν να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για τη διευθέτηση στην Ουκρανία», ενώ πρόσθεσε πως το χρονοδιάγραμμα για την - πολυαναμενόμενη συνομιλία Τραμπ και Πούτιν θα καθοριστεί από το πότε ο Γουίτκοφ θα παραδώσει το μήνυμα του Ρώσου προέδρου στον Αμερικανό ομόλογό του.
«Ο ακριβής χρόνος της συνομιλίας μεταξύ των δύο προέδρων δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί», ξεκαθάρισε ο Ρώσος εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως «όταν ο κ. Γουίτκοφ μεταφέρει όλες τις πληροφορίες που έλαβε στη Μόσχα στον αρχηγό του κράτους του, τότε θα αποφασίσουμε για τον χρόνο της συνομιλίας».
Επιπλέον, στάθηκε στη σημασία της επικοινωνίας που πρέπει να έχουν ο Τραμπ με τον Πούτιν, λέγοντας πως «υπάρχει κατανόηση και στις δύο πλευρές ότι μια τέτοια συζήτηση (μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών) είναι απαραίτητη».
Πηγή: Πρώτο Θέμα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αγώνας ταχύτητας για τον Πούτιν-Το σχέδιο πίσω από το έμμεσο «όχι» σε εκεχειρία
