Ζυμώματα Αρναούτη για αναδιοργάνωση της Αστυνομίας-Στην ακίδα οργανωμένο έγκλημα, βία στα γήπεδα και διαφθορά

Τις εξελίξεις που αφορούν στην Αναδιοργάνωση της Αστυνομίας Κύπρου συζήτησε σήμερα ο κ. Θεμιστός Αρναούτης, Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου, μαζί με τους Αστυνομικούς Διευθυντές και Διοικητές της Υπηρεσίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έκανε ειδική αναφορά για την ανάγκη επίσπευσης στην Αναδιοργάνωση του Οργανισμού, σε επιχειρησιακό, οργανωτικό και διοικητικό επίπεδο, ώστε η Αστυνομία να καταστεί ένας σύγχρονος οργανισμός και να μπορέσει να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας και στην προστασία των πολιτών.

Οι αλλαγές που προγραμματίζονται, τόσο σε οργανωτικό, όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο θα ανταποκρίνονται, στις αυξανόμενες απειλές από το σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα, καθώς και στη διαφθορά, στα θέματα αθλητικής βίας, στις αυξημένες προσδοκίες των πολιτών που αφορούν στην προσβασιμότητα τους στον ίδιο τον Οργανισμό, καθώς και στις υπηρεσίες που προσφέρει η Αστυνομία Κύπρου. Επίσης, αναφέρθηκε και στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών που σχετίζονται με την πληροφοριακή και έξυπνη αστυνόμευση όπως και στην αξιοποίηση της τεχνολογίας.

IMG-159e182e0716688d533cb91d4118aea7-V-1-1024x623

Αναγνώρισε επίσης ότι, τέτοιες ριζικές αλλαγές, οι οποίες άπτονται επίσης της αλλαγής κουλτούρας τόσο εντός, όσο και εκτός του Οργανισμού απαιτούν χρόνο ως προς την υλοποίηση και ολοκλήρωση τους για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα που τόσο το ίδιο το σώμα όσο και η κοινωνία επιθυμεί και απαιτεί.

Σε πρώτο στάδιο, στόχος είναι να βελτιωθούν τα ακόλουθα:

Ταχύτητα και αποτελεσματικότητα της ανταπόκρισης, ιδιαίτερα στον τρόπο με τον οποίο τυγχάνουν χειρισμού οι κλήσεις στο 112 και ταυτόχρονα να βελτιωθεί η ανταπόκριση σε σοβαρά και κρίσιμα περιστατικά, με την εμπλοκή έμπειρων και καταρτισμένων μελών της Αστυνομίας.

IMG-58b236e63a215493224d49006067622d-V-1-1024x622

Πλήρης αναβάθμιση και Αναδιοργάνωση της Αστυνομίας βάσει του σχεδιασμού το συντομότερο δυνατόν, επικεντρώνοντας σε πρακτικές αλλαγές που θα βελτιώσουν την επιχειρησιακή απόδοση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αρχηγός εξέφρασε την ευαρέσκεια του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για την πλήρη υποστήριξή τους στο Πρόγραμμα Αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας. Ο κ. Αρναούτης ανέφερε ότι, η Αναδιοργάνωση θα εκσυγχρονίσει και θα βελτιώσει το πλήρες φάσμα των υπηρεσιών της Αστυνομίας Κύπρου, οι οποίες απαιτούν σημαντικές επενδύσεις, έτσι ώστε η Αστυνομία να καταστεί ένας σύγχρονος, αποδοτικός και αποτελεσματικός οργανισμός με ορίζοντα το 2030.

IMG-881487110de287cd0572f84c033c364f-V-450x312

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κλείνουν οι δρόμοι σε Λεμεσό και Λάρνακα λόγω εκδηλώσεων διαμαρτυρίας
Συνεννοήθηκε με Τ/κ αρχηγούς κομμάτων ο Τατάρ τρεις μέρες πριν τη Γενεύη
Επίθεση από σκύλο δέχθηκε γυναίκα στη Λεμεσό-Υπέστη κάταγμα στο χέρι
Καταγγελίες του Hope For Children-Κόπηκαν επιδόματα παιδιών για να καλυφθούν οφειλές στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Ζήτησε ενημέρωση για το θάνατο του 12χρονου ο Δαμιανός-Θα μεταφερόταν το πρωί στο Ισραήλ αλλά δεν πρόλαβε
Πότε αλλάζει η ώρα-Γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά
Από τον ΚΟΑ η εκκίνηση της «Διαδρομής Αγάπης» του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μία Ευχή»
Ζητά απομάκρυνση μεταναστών από την τουριστική ζώνη ο Δήμος Παραλιμνίου Δερύνειας
Ο Πούτιν έστειλε ραβασάκι στον Τραμπ για το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία
Τα γυρίζει το PKK για τη συμφωνία με την Τουρκία-«Αδύνατο να διαλυθεί τώρα όσο οι Τούρκοι μας βομβαρδίζουν»