Καλεί το Μεξικό να εντείνει τις προσπάθειες για ανακοπή της διακίνησης ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ ο Ρούμπιο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε ότι η συνεργασία μεταξύ των αμερικανικών και των μεξικανικών αρχών έχει βελτιωθεί, αποφέροντας απτά αποτελέσματα στο μεταναστευτικό, ωστόσο υπογράμμισε πως απαιτείται περισσότερη δουλειά για τον περιορισμό της διακίνησης ναρκωτικών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ χρησιμοποίησε την απειλή δασμών για να πιέσει το Μεξικό, τον κορυφαίο εμπορικό εταίρο των ΗΠΑ, να εντείνει τις προσπάθειες προκειμένου να περιορίσει τη διακίνηση ναρκωτικών και τις ροές παράτυπων μεταναστών στα σύνορα των δύο χωρών.

«Βλέπουμε από τις μεξικανικές αρχές ένα επίπεδο συνεργασίας που όμοιό του δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν, αλλά δεν είναι αρκετό», δήλωσε ο Ρούμπιο σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες Πέμπτη στο Fox News.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ανέφερε πως παρότι έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που περνούν τα σύνορα από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ, η διακίνηση των ναρκωτικών δεν έχει ακόμη υποχωρήσει.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το Σάββατο η κηδεία του 12χρονου Κωνσταντίνου που νοσηλευόταν με γρίπη Β΄
Αυτές είναι οι νέες μεταθέσεις στην Αστυνομία-Ράβε ξήλωνε η ΑΔΕ Λεμεσού, νέοι επικεφαλής σε ΤΑΕ, ΥΚΑΝ και Εγκληματολογικό
Ο Τραμπ μίλησε με Πούτιν-Υπάρχει καλή πιθανότητα να τελειώσει ο πόλεμος
Συνεννοήθηκε με Τ/κ αρχηγούς κομμάτων ο Τατάρ τρεις μέρες πριν τη Γενεύη
Επίθεση από σκύλο δέχθηκε γυναίκα στη Λεμεσό-Υπέστη κάταγμα στο χέρι
Με δεμένα χέρια ο Τραμπ στο Ουκρανικό εάν αρνηθεί ο Πούτιν την εκεχειρία
Αεροπλάνο γέμισε καπνούς λίγα λεπτά μετά την απογείωση-Επέστρεψε στο αεροδρόμιο Λάρνακας
ΒΙΝΤΕΟ: Σφοδρή κακοκαιρία στην Ιταλία-Πλημμύρες και εκκενώσεις σε Τοσκάνη και Αιμίλια-Ρομάνια
ΒΙΝΤΕΟ: Έφυγε από την Αυστραλία η influencer που εξόργισε τη χώρα-Άρπαξε μωρό γουόμπατ από τη μαμά του
Προς ακύρωση το πτυχίο του Ιμάμογλου-Δεν θα μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος της Τουρκίας