Συλλήψεις για νέα υπόθεση διαφθοράς στην Ευρωβουλή μετά το Qatargate

H Ομοσπονδιακή Αστυνομία Βρυξελλών πραγματοποίησε σήμερα το πρωί 21 έρευνες στο Βέλγιο με την υποψία διαφθοράς στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα «LeSoir".

Όπως αναφέρει η «Soir", σήμερα το πρωί περίπου εκατό ανακριτές της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας, κατόπιν εντολής ενός οικονομικού ανακριτή και της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, ερεύνησαν 21 διευθύνσεις στην περιοχή των Βρυξελλών, στη Φλάνδρα, στη Βαλλονία, καθώς και στην Πορτογαλία.  

Η βελγική δικαιοσύνη υποψιάζεται ότι λομπίστες της κινεζικής εταιρείας Huawei δωροδόκησαν περίπου δεκαπέντε ευρωβουλευτές (νυν ή πρώην), προκειμένου να προωθήσουν την εμπορική πολιτική της εταιρείας στην Ευρώπη.

Πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις ατόμων που εργάζονται ή εργάζονταν για τη Huawei, έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια και στα γραφεία τους. Τα άτομα αυτά οδηγούνται σε ανάκριση.

Το νέο σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεσπά πάνω από δύο χρόνια μετά την υπόθεση Qatargate.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τραμπ: Ο Θεός να ευλογεί τον Πάπα Φραγκίσκο και όσους τον αγάπησαν
Αναστολή της αγιοποίησης του πρώτου «millennial» αγίου, λόγω θανάτου του Πάπα
O Αμερικανός καρδινάλιος που ηγείται προσωρινά του Βατικανού
Αποφασισμένη η Ε.Ε να επιβάλει τους ψηφιακούς κανόνες ανεξαρτήτως τοποθεσίας εταιρειών
Αναστάτωση στην Παναγία των Παρισίων-Βρέθηκε απειλητικό μήνυμα
Στο φουλ οι πολεμικές μηχανές Ρωσίας και Ουκρανίας-Στο παζάρι των ΗΠΑ και ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια
Oι οκτώ επικρατέστεροι διάδοχοι του Πάπα Φραγκίσκου-Το Κονκλάβιο των καρδιναλίων καλείται να επιλέξει
Η Ευρώπη θρηνεί τον Πάπα Φραγκίσκο-«Ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους, πολύ πέρα από την Καθολική Εκκλησία»
Τι προβλέπει το πρωτόκολλο μετά τον θάνατο του Πάπα
Βρετανός ύποπτος για φόνο στον Ισημερινό, λιντσαρίστηκε από οργισμένο πλήθος και κάηκε ζωντανός