Προειδοποιήσεις Τραμπ σε Πούτιν για «καταστροφικές» κυρώσεις εάν αποτύχουν οι συνομιλίες για εκεχειρία στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Τετάρτη ότι πλέον εναπόκειται στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, να αποφασίσει αν θα τηρήσει την προτεινόμενη εκεχειρία των 30 ημερών, αφού η Ουκρανία αποδέχθηκε τη συμφωνία που πρότειναν οι ΗΠΑ την Τρίτη.

«Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Εξαρτάται πλέον από τη Ρωσία» ανέφερε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, όταν ρωτήθηκε αν έχει προγραμματίσει συνάντηση ή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι εκπρόσωποι των ΗΠΑ κατευθύνονται προς τη Ρωσία «αυτή τη στιγμή που μιλάμε».

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να σχολιάσει αν υπάρχει ήδη κάποια συνάντηση προγραμματισμένη με τον Ρώσο ηγέτη.

Προειδοποιήσεις για κυρώσεις

Παράλληλα, δήλωσε ότι εάν η Ρωσία αποφασίσει να συνεχίσει τον πόλεμο, ενδέχεται να της επιβληθούν «καταστροφικές» κυρώσεις.

Ερωτηθείς τι θα μπορούσε να κάνει για να πείσει τη Ρωσία να συμφωνήσει, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε αόριστα, λέγοντας: «Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνουμε και δεν θα ήταν ευχάριστα. (...) Οικονομικά, μπορώ να κάνω πράγματα που θα ήταν πολύ άσχημα για τη Ρωσία. Δεν θέλω να το κάνω αυτό γιατί θέλω την ειρήνη». Προσέθεσε ότι αυτά τα «οικονομικά μέτρα» θα μπορούσαν να είναι «καταστροφικά» για τη Μόσχα.

Νωρίτερα, ο Τραμπ εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος σχετικά με την προοπτική κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία, αναφέροντας πως έχει λάβει θετικά μηνύματα ενόψει των επαφών που θα έχουν Αμερικανοί αξιωματούχοι στη Ρωσία.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Προς την ορθή κατεύθυνση θεωρεί τα αποτελέσματα της πολυμερούς ο Πρόεδρος-«Θα κριθούν στην πράξη»
Εξαιρετικά παραγωγική θεωρεί τη συζήτηση ο Γεραπετρίτης-«Το μήνυμα μιας ενιαίας Κύπρου είναι αναγκαίο στον κόσμο»
Ορίστηκαν τα επόμενα ραντεβού στο Κυπριακό-Είδε πρόοδο ο ΓΓ, αποφασίστηκαν νέα ΜΟΕ χαμηλής πολιτικής
Βολές από δικηγόρο της αστυνομικού που τέθηκε σε διαθεσιμότητα κατά Αρχηγού και Λαμπριανίδου για διαρροές-Ρίχνει το γάντι σε Αγγελίδη για χειρισμούς
Με χρόνια φλεβική ανεπάρκεια διαγνώστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ-Ανησυχία στο Λευκό Οίκο
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Κρις Μάρτιν «πρόδωσε» την εξωσυζυγική σχέση διευθύνοντα συμβούλου με συνεργάτιδά του
Τραγωδία στην Ελλάδα... Νταλίκα συγκρούστηκε μετωπικά με τζιπ, τρεις νεκροί (pics)
Επανέλαβε στον Γκουτέρες ετοιμότητα για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν ο ΠτΔ
«Η Ρωσία δεν δέχεται απειλές»-Απάντηση της Ζαχάροβα στο τελεσίγραφο Τραμπ για κατάπαυση πυρός
Ανανεώθηκε η διαθεσιμότητα των αστυνομικών για τις ερωτικές περιπτύξεις-Σε εξέλιξη η ποινική, άρχισε έρευνα για τη διαρροή