Απελευθερώθηκαν 300 όμηροι στο Πακιστάν-Λήγει το τελεσίγραφο που έστειλαν οι ένοπλοι

Περισσότερους 300 ομήρους ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε ο στρατός του Πακιστάν από το τρένο που έγινε στόχος αυτονομιστών ανταρτών την Τρίτη (11/3).

Κατά την διάρκεια της απελευθέρωσης των ομήρων σκοτώθηκαν 33 μαχητές, 21 άμαχοι και τέσσερις στρατιωτικοί.

Ο Απελευθερωτικός Στρατός του Μπαλουχιστάν είναι μια ένοπλη οργάνωση των Μπαλούχων που εδρεύει στην περιοχή του Μπαλουχιστάν του Αφγανιστάν και είναι μία από τις ομάδες ανταρτών που απαιτούν είτε μεγαλύτερη αυτονομία είτε ανεξαρτησία για το Μπαλουχιστάν, τη μεγαλύτερη επαρχία του Πακιστάν.

Κατηγορούν το Ισλαμαμπάντ ότι εκμεταλλεύεται τους πλούσιους ορυκτούς πόρους της επαρχίας, ενώ παράλληλα παραμελεί και υπονομεύει τον τόπο. Στο παρελθόν, έχουν επιτεθεί σε στρατιωτικά στρατόπεδα, σιδηροδρομικούς σταθμούς και τρένα - αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που έβαλαν στο στόχαστρο ένα επιβατικό τρένο, σύμφωνα με το BBC.

Η επίθεση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, όταν ο Στρατός Απελευθέρωσης του Μπαλουτσιστάν (BLA) ανακοίνωσε πως σταμάτησε τρένο στο οποίο, σύμφωνα με τους πακιστανικούς σιδηροδρόμους, επέβαιναν πάνω από 450 άνθρωποι.

Οι ένοπλοι έχουν προειδοποιήσει πως θα σκοτώσουν ομήρους εάν οι πακιστανικές Αρχές δεν απελευθέρωναν τους πολιτικούς κρατούμενους των Μπαλόχ εντός 48 ωρών.

Στο μεταξύ, οι μαχητές ανατίναξαν και ένα τμήμα των σιδηροτροχιών και άνοιξαν πυρ στο τρένο κοντά σε μια ορεινή σήραγγα.

Πηγή: cnn.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκλονιστικές εικόνες από την επίθεση με drones σε διυλιστήριο στην πόλη Ένγκελς
Πώς ο καβγάς Μασκ-Τραμπ απειλεί να εκτροχιάσει το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ
Ουκρανική αντεπίθεση στη Ρωσία-Drones χτύπησαν αποθήκη καυσίμων που τροφοδοτεί βομβαρδιστικά
Βρέθηκε αποκεφαλισμένη σε βαλίτσα συνοδός πολυτελείας στην Ιταλία-Συνελήφθη 32χρονος Ρουμάνος
Θυελλώδες «διαζύγιο» Μασκ και Τραμπ-Συνδέει τον Αμερικανό Πρόεδρο με τον Επστάιν ο επιχειρηματίας
Αντιδράσεις στη Γερμανία για τον διορισμό συνεργάτη του Σολτς στη θέση του υφυπουργού Άμυνας
Δέσμευση Κιμ πως η Βόρεια Κορέα θα υποστηρίξει άνευ όρων τη Ρωσία στον πόλεμo με την Ουκρανία
Επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο με βαλλιστικούς πυραύλους και drones-Εκρήξεις σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας
Νεκρή γυναίκα και τρία παιδιά από πυρκαγιά σε πολυκατοίκα στην Τουρκία-Καρέ καρέ η επιχείρηση διασώσεων
«Χωρίς εμένα θα έχανες τις εκλογές»-Η απάντηση Μασκ στην ατάκα Τραμπ «ο Ίλον με απογοήτευσε»