Ο απολογισμός του Προέδρου-Οι στόχοι της Γενεύης και οι απαντήσεις για φωτοβολταϊκά-φορολογική μεταρρύθμιση

Συνέντευξη Τύπου με την οποία έκανε τον απολογισμό του για τον δεύτερο χρόνο της θητείας του, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και η οποία όπως έχει προαναγγελθεί βασίστηκε σε τέσσερις πυλώνες. Πρόκειται για το Κυπριακό πρόβλημα, την εξωτερική και εσωτερική πολιτική, ως επίσης και την οικονομία.

Μετά την εισαγωγική του ομιλία, διάρκειας δεκαπέντε λεπτών, ο κ. Χριστοδουλίδης, έχοντας αποκλείσει τα περισσότερα ΜΜΕ και αγνοώντας εξ’ ολοκλήρου τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, δέχθηκε ερωτήσεις μόνο από τους δημοσιογράφους πέντε τηλεοπτικών σταθμών.

Ο Πρόεδρος είχε την ευκαιρία να δώσει απαντήσεις σε διάφορα ζητήματα που του καταλογίζονται, τόσο κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, όσο και στο πλαίσιο ερωτήσεων για συγκεκριμένα θέματα, ανάμεσα στα οποία η πολυμερής συνάντηση στη Γενεύη, η ακρίβεια, το πρόβλημα με την υδροδότηση, ως επίσης και οι αποκοπές φωτοβολταϊκών.

Παράλληλα, ιδιαίτερη μνεία έγινε και για το θέμα της οικονομίας, αναφέροντας ότι η Κύπρος έχει το μικρότερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε. Παράλληλα, τόνισε πως η οικονομική πολιτική είναι εκείνη που βοηθά το κράτος να αναπτύξει την κοινωνική του πολιτική.

Όλες οι αναφορές του Προέδρου

Δειτε Επισης

Πανέτοιμος για όλα τα σενάρια δήλωσε ο ΠτΔ για την συνάντηση στη Γενεύη-«Έχουμε στόχους»
Για χαμηλές προσδοκίες από την Γενεύη κάνει λόγο ο Ερχίουρμαν-«Η διεθνής συγκυρία επιβάλλει λύση»
Οικονομία, μεταναστευτικό και κοινωνική πολιτική προτάσσει στα επιτεύγματα του ο ΠτΔ-Ο απολογισμός δύο χρόνων
Ο απολογισμός του Προέδρου-Οι στόχοι της Γενεύης και οι απαντήσεις για φωτοβολταϊκά-φορολογική μεταρρύθμιση
Με αναφορά στην κατοχή Κύπρου από Τουρκία η ψήφιση Λευκής Βίβλου για άμυνα ΕΕ
Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών την Πέμπτη, ενόψει Γενεύης-Επικοινωνία με Ντι Κάρλο
Βλέπει τα «κόμματα» ο Τατάρ πριν τη Γενεύη-Μετέβη στην Τουρκία για να πάρει γραμμή ο τ/κ ηγέτης
Εκτός ατζέντας της τριμερούς η ηλεκτρική διασύνδεση-Αναμένει ενημέρωση από ΑΔΜΗΕ η Nexans
Ξεκάθαρο μήνυμα Κακλαμάνη ενόψει Γενεύης-«Μόνη βάση διαπραγμάτευσης για Κυπριακό οι αποφάσεις ΟΗΕ»
Απαντά στα παράλογα αιτήματα Τατάρ η Κυβέρνηση-«Κόκκινη γραμμή για διεθνή κοινότητα το συμφωνημένο πλαίσιο»