Ο απολογισμός του Προέδρου-Οι στόχοι της Γενεύης και οι απαντήσεις για φωτοβολταϊκά-φορολογική μεταρρύθμιση

Συνέντευξη Τύπου με την οποία έκανε τον απολογισμό του για τον δεύτερο χρόνο της θητείας του, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και η οποία όπως έχει προαναγγελθεί βασίστηκε σε τέσσερις πυλώνες. Πρόκειται για το Κυπριακό πρόβλημα, την εξωτερική και εσωτερική πολιτική, ως επίσης και την οικονομία.

Μετά την εισαγωγική του ομιλία, διάρκειας δεκαπέντε λεπτών, ο κ. Χριστοδουλίδης, έχοντας αποκλείσει τα περισσότερα ΜΜΕ και αγνοώντας εξ’ ολοκλήρου τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, δέχθηκε ερωτήσεις μόνο από τους δημοσιογράφους πέντε τηλεοπτικών σταθμών.

Ο Πρόεδρος είχε την ευκαιρία να δώσει απαντήσεις σε διάφορα ζητήματα που του καταλογίζονται, τόσο κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, όσο και στο πλαίσιο ερωτήσεων για συγκεκριμένα θέματα, ανάμεσα στα οποία η πολυμερής συνάντηση στη Γενεύη, η ακρίβεια, το πρόβλημα με την υδροδότηση, ως επίσης και οι αποκοπές φωτοβολταϊκών.

Παράλληλα, ιδιαίτερη μνεία έγινε και για το θέμα της οικονομίας, αναφέροντας ότι η Κύπρος έχει το μικρότερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε. Παράλληλα, τόνισε πως η οικονομική πολιτική είναι εκείνη που βοηθά το κράτος να αναπτύξει την κοινωνική του πολιτική.

Όλες οι αναφορές του Προέδρου

Δειτε Επισης

Ομόφωνη εκλογή Τορναρίτη ως ένας εκ των Αντιπροέδρων της ΚΣΣΕ για το 2025
Για στεγαστικά σχέδια ΥΠΕΣ συζήτησαν Πρόεδρος και Σύνδεσμος Ανάπτυξης Ακινήτων
Εκτίμηση πως το Ιράν δεν θα κλείσει τα Στενά του Ορμούζ-«Θα συνάσπιζε εναντίον του μεγάλο αριθμό κρατών»
Παρακολουθεί τις εξελίξεις και αξιολογεί όλα τα δεδομένα για ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ η Κύπρος
Πρώτη επίσκεψη Γιοχάνες Χαν στην Κύπρο-Σκοπός να αφουγκραστεί τους συνομιλητές του
Αναλυτικά οι ψήφοι που έλαβαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ
Πρόεδρος: Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή θα επηρεάσουν το πώς Κύπρος και Ελλάδα προσεγγίζουν την κατάσταση
Καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Δαμασκό ο Κόμπος-Ζήτησε αποκλιμάκωση στον πόλεμο, δείχνοντας τη διπλωματία
Απέναντι στην Τουρκία πέντε αραβικές χώρες για τη στάση της για Κυπριακό στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας
Στους 22 οι νεκροί από την επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό-Σκηνές χάους, επιρρίπτεται στον ISIS η ευθύνη