Σταμάτησαν οι οικοδομικές εργασίες στο Νοσοκομείο Λεμεσού-Επέστρεψαν στα καθήκοντά τους οι γιατροί
13:27 - 12 Μαρτίου 2025

Σταμάτησαν το πρωί οι βαριές οικοδομικές εργασίες στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και οι ιατροί των εξωτερικών ιατρείων εργάζονται κανονικά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας.
Η ΠΑΣΥΚΙ είχε ανακοινώσει, την Τρίτη, την απόφαση των ιατρών όλων των εμπλεκομένων ειδικοτήτων, των εξωτερικών ιατρείων του δημόσιου νοσηλευτηρίου της Λεμεσού, να απέχουν από την εξέταση των ασθενών, λόγω «ανεπίτρεπτων συνθηκών εργασίας» που προκαλούνταν από οικοδομικές εργασίες.
Ξεκαθαρίζοντας πως η απόφαση δεν αφορά απεργία ή στάση εργασίας και πως «δεν είναι αυτοσκοπός να τιμωρήσουμε κανέναν», ο κ. Κούμας είπε πως «φαίνεται ότι σήμερα, μετά τον σάλο και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε και την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, εφαρμόστηκε η συμφωνία του ΟΚΥπΥ με τον εργολάβο, ότι μεταξύ 8:30 με 12:30 δεν θα γίνονται εργασίες».
«Αυτό το πράγμα, με μαρτυρίες των συναδέλφων, δεν εφαρμόστηκε ποτέ και καθημερινά υπήρχε ηχορύπανση και σκόνες από τις οικοδομικές εργασίες», συνέχισε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, τονίζοντας ότι «αν δεν υπάρχουν οι σωστές συνθήκες κι αν κάνει λάθος ο γιατρός, είναι αυτός που θα την πληρώσει».
«Τα ιατρεία λειτουργούν και οι γιατροί εργάζονται», είπε και υπέδειξε ότι «θα παρέχουμε τις υπηρεσίες μας εφόσον μας παρέχονται, από τους υπεύθυνους, οι σωστές εργασιακές συνθήκες τόσο για τους ιατρούς όσο και για τους ασθενείς».
Ανέφερε, τέλος, ότι η κατάσταση θα παρακολουθείται και αν επαναληφθεί το φαινόμενο, οι ιατροί στα εξωτερικά ιατρεία αναγκαστικά θα σταματήσουν την εργασία τους.
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχίζει η στάση εργασίας της ΠΑΣΥΚΙ στο Νοσοκομείο Λεμεσού-Καταγγέλλουν ανεπίτρεπτες συνθήκες εργασίας
