Ευρήματα πιθανής κακοποίησης υποστηρίζει ότι εντόπισε ο Ματσάκης στο 13μηνο βρέφος

Ευρήματα που παραπέμπουν σε πιθανή κακοποίηση υποστηρίζει ότι εντόπισε ο ιδιώτης ιατροδικαστής, Μάριος Ματσάκης, ο οποίος κλήθηκε από την οικογένεια να εξετάσει το 13 μηνών βρέφος, το οποίο το παρέλαβαν οι γονείς του από το νηπιαγωγείο στη Λεμεσό και έφερε διάφορα τραύματα.

Μετά την εξέταση ο ιατροδικαστής σε δηλώσεις του στον REPORTER, ανέφερε ότι η εικόνα του βρέφους παραπέμπει σε ενδεχόμενη κακοποίησή, ενώ όπως σημείωσε εντός της ημέρας θα παραδώσει την έκθεση με τα ευρήματα στους γονείς, οι οποίοι αναμένεται να τα προωθήσουν στην Αστυνομία.

Παράλληλα, ο κ. Ματσάκης ανέφερε ότι ενημέρωσε και τον αξιωματικό υπηρεσίας της Αστυνομία, ενώ όπως είπε αναμένεται να μιλήσει και ο ίδιος, με το ΤΑΕ Λεμεσού. Επίσης ανέφερε ότι «είναι απαράδεκτο που η Αστυνομία δεν προχώρησε με άμεση διερεύνησή, πλέον το περιστατικό κατά την άποψη μου πρέπει να διερευνηθεί ως πιθανή κακοποίηση».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η μητέρα, στις 21 Φεβρουαρίου, αφότου κλήθηκε από τον βρεφονηπιακό σταθμό να παραλάβει το παιδί της μετά από περιστατικό κατά το οποίο, όπως τις ανέφεραν, έπεσε από το κρεβατάκι του με αποτέλεσμα να χτυπήσει, μετέβη στο σταθμό μαζί με τον σύζυγό της και τον παιδίατρο, όπου διαπίστωσαν πως το παιδί ήταν γεμάτο αίματα.

Οι υπεύθυνοι του νηπιαγωγείου ισχυρίστηκαν πως το παιδί, ενώ βρισκόταν σε κρεβάτι, πάτησε σε ένα παιχνίδι με αποτέλεσμα να πέσει, αφού το κάγκελο ασφαλείας ήταν ανοικτό. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η μητέρα, το παιδί της δεν περπατάει ακόμα, αφού είναι μόλις 13 μηνών.

Αμέσως το παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο νοσοκομείο και αφού εξετάστηκε από παιδίατρο και παιδοχειρούργο, κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία, αφού σύμφωνα με τη μητέρα έφερε μώλωπες και εκδορές στο μέτωπο, την μύτη, το στόμα, είχε κοπεί ο χαλινός της γλώσσας, ενώ έφερε και καρούμπαλο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Παράλληλα, όπως ισχυρίστηκε η μητέρα, ενώ βρίσκονταν στο νοσοκομείο, υπήρξε επικοινωνία με την ιδιοκτήτρια του νηπιαγωγείου της οποίας ζήτησε να τους αναφέρει ξανά τις λεπτομέρειες του περιστατικού, με την ίδια να επαναλαμβάνει πως το παιδί έπεσε από το κρεββάτι.

Παράλληλα, για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη διοικητική έρευνα αναφορικά με τις ενέργειες της Αστυνομίας, καθώς η μητέρα του παιδιού κατήγγειλε ότι οι Αρχές δεν της έλαβαν κατάθεση και δεν επέδειξαν την δέουσα σημασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ποινικοποίηση παιδικής πορνογραφίας με τεχνητή νοημοσύνη συζήτησε η Επ. Νομικών
Ποινή φυλάκισης 12 ετών σε 45χρονο για εισαγωγή πέραν των 19 κιλών ναρκωτικών στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Απόφαση σταθμός για συνταγές από ιατρούς εκτός ΓεΣΥ, μπάζει η νομοθεσία-Δεν διαχωρίζονται οι συμβεβλημένοι πάροχοι
Χειροπέδες σε 15 πρόσωπα που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο-Ξεκίνησαν οι διαδικασίες επαναπατρισμού
Καταγγελία στη Βουλή ότι ιδιωτικό σχολείο απειλεί να διώξει μαθητές λόγω αναφορών για αυξημένα δίδακτρα
Αντιδρούν βουλευτές για το νομοσχέδιο για λαμπρατζιές-«Υπερβολικά αυστηρό και ανεφάρμοστο»
Τέθηκε υπό κράτηση από το δικαστήριο των Βάσεων ο Πατσαλίδης-Θα παραδοθεί στις Κυπριακές Αρχές
Μετά τις καταγγελίες έκανε έλεγχο το Τμήμα Γεωργίας και εντόπισε τις ντομάτες που «βαφτίστηκαν» κυπριακές
Βρέθηκε η φόρμουλα για καταβολή συντάξεων στους συνεργάτες αορίστου του ΡΙΚ
Βλέπει τα «κόμματα» ο Τατάρ πριν τη Γενεύη-Μετέβη στην Τουρκία για να πάρει γραμμή ο τ/κ ηγέτης