Συριακές ενέδρες εναντίον των δυνάμεων του ισραηλινού στρατού στα νοτιοδυτικά της Συρίας

Τα συριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ενέδρες εναντίον δυνάμεων του ισραηλινού στρατού στη λεκάνη Γιαρμούκ στη νοτιοδυτική Συρία, που συνέπεσαν με πυροβολισμούς από το χωριό Κόγια προς τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλη του χωριού Κόγια έστησαν ενέδρα γύρω από την πόλη και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ προς τα Υψίπεδα του Γκολάν.

Οι πυροβολισμοί δεν προκάλεσαν θύματα μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων, ενώ ισραηλινά αεροσκάφη αναγνώρισης πέταξαν πάνω από την περιοχή για να παρακολουθήσουν την κατάσταση.

Δύο ημέρες πριν από το περιστατικό, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι περιοχές στη δυτική ύπαιθρο της επαρχίας Νταράα στη νότια Συρία και στην κεντρική ύπαιθρο της επαρχίας Κουνέιτρα, έγιναν μάρτυρες μιας σειράς ισραηλινών εισβολών.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο, αυτές οι κινήσεις προέκυψαν μετά την εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων, με την υποστήριξη στρατιωτικών οχημάτων και στρατιωτών, στο χωριό Τζάμλα στην Λεκάνη του Γιαρμούκ, όπου εισέβαλαν σε πολλά σπίτια εν μέσω ξαφνικών στρατιωτικών κινήσεων στην περιοχή.

Ως απάντηση σε αυτές τις εξελίξεις, τα τζαμιά της πόλης Tafas στην ύπαιθρο της Νταράα έγιναν μάρτυρες εκκλήσεων για κινητοποίηση και εγρήγορση, με μαχητές να συγκεντρώνονται στην πόλη για να προετοιμαστούν για οποιαδήποτε πιθανή κλιμάκωση, μετά την εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στην πόλη Τζάμλα.

Πηγή: ertnews.gr

Δειτε Επισης

Η κυβέρνηση Τραμπ προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο για να κλείσει το υπουργείο Παιδείας
Πώς από δύο καλοί φίλοι Τραμπ-Μασκ κατέληξαν εχθροί
Συνελήφθη 14χρονος ως ύποπτος για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στη Γερμανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκλονιστικές εικόνες από την επίθεση με drones σε διυλιστήριο στην πόλη Ένγκελς
Πώς ο καβγάς Μασκ-Τραμπ απειλεί να εκτροχιάσει το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ
Ουκρανική αντεπίθεση στη Ρωσία-Drones χτύπησαν αποθήκη καυσίμων που τροφοδοτεί βομβαρδιστικά
Βρέθηκε αποκεφαλισμένη σε βαλίτσα συνοδός πολυτελείας στην Ιταλία-Συνελήφθη 32χρονος Ρουμάνος
Θυελλώδες «διαζύγιο» Μασκ και Τραμπ-Συνδέει τον Αμερικανό Πρόεδρο με τον Επστάιν ο επιχειρηματίας
Αντιδράσεις στη Γερμανία για τον διορισμό συνεργάτη του Σολτς στη θέση του υφυπουργού Άμυνας
Δέσμευση Κιμ πως η Βόρεια Κορέα θα υποστηρίξει άνευ όρων τη Ρωσία στον πόλεμo με την Ουκρανία