Βιδωμένα σε τοίχο τα έργα που βανδάλισε ο βουλευτής της Νίκης-«Ήταν μια φοβερή μορφή βίας»

Για τον βανδαλισμό έργων τέχνης με δράστη τον βουλευτή της Νίκης, Νίκο Παπανικολάου, μίλησε στην ΕΡΤ το μέλος του ΔΣ της Εθνικής Πινακοθήκης, Άγγελος Παπαδημητρίου, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας των όσων συνέβησαν.

«Αυτά τα έργα τέχνης δεν κατέβηκαν απλώς, ήταν βιδωμένα στον τοίχο και εξασκήθηκε φοβερή βία για να βγουν και να πέσουν κάτω και να σπάσουν. Το παρουσιάζουμε τώρα ξαφνικά ότι είναι κάτι πολύ απαλό και ξεκρεμάσαμε ένα έργο» είπε στην ΕΡΤ.

«Ήταν μια φοβερή μορφή βίας, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ήταν πολύ βίαιη κίνηση αυτή από έναν άνθρωπο βίαιο» συμπλήρωσε ο κ. Παπαδημητρίου.

Στην ερώτηση αν γνωρίζει αν η Εθνική Πινακοθήκη θα κινηθεί νομικά κατά του βουλευτή ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε ότι αυτά είναι λεπτομέρειες που δεν τις γνωρίζει προσθέτοντας «αλλά πρέπει οπωσδήποτε να παρθούν μέτρα. Δεν είναι κάτι αστείο αυτό και ειδικά από το πρόσωπο που προκλήθηκε αυτή η ιστορία, πρέπει να μπει ένα όριο, να γίνει παραδειγματικά μία κίνηση».

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οκταετής κάθειρξη σε 57χρονο για σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης κόρης του -«Τον κατήγγειλα εκδικητικά»
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη-Κατάθεση με ανοιχτές θύρες δέχθηκε η τρίτη καταγγέλλουσα που κατηγορεί τον ηθοποιό
Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή των Ελλήνων, στη μνήμη του Ιάσονα Λαλαούνη που σκοτώθηκε σε τροχαίο
Η αγόρευση της εισαγγελέως για το Μάτι-«Όταν η πυρκαγιά έρχεται, κάνεις εκκένωση»
Νεκρός 28χρονος μετά από εργατικό ατύχημα στη Βούλα-Γερανός ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια(vid&pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η κλοπή σε εταιρεία courier-Κουκουλοφόρος άρπαξε 2.000 ευρώ
Συνελήφθη στα Εξάρχεια ο Κώστας Σακκάς-Τον εντόπισαν να οδηγεί μοτοσικλέτα χωρίς δίπλωμα και κράνος
Βιδωμένα σε τοίχο τα έργα που βανδάλισε ο βουλευτής της Νίκης-«Ήταν μια φοβερή μορφή βίας»
Το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ουκρανίας
Ξανά στο Εφετείο η υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου