Αεροπλάνο με 190 επιβάτες απέφυγε σύγκρουση με βουνό-Σε διαθεσιμότητα ο πιλότος

Θα ήταν ένα τρομακτικό αεροπορικό δυστύχημα από το οποίο δύσκολα θα μπορούσε κάποιος από τους 190 επιβαίνοντες να βγει ζωντανός. Ευτυχώς η τεχνολογία «ξύπνησε» εγκαίρως τον αμελή πιλότο.

Το αεροπλάνο ήταν ένα Airbus A320 της Easy Jet και πετούσε στην Αίγυπτο με προορισμό το θέρετρο της Χουργκάδα στην Ερυθρά Θάλασσα. Όπως μεταφέρει η βρετανική Sun, ο πιλότος Πολ Έλσγουορθ πετούσε πολύ χαμηλά, σε μικρή απόσταση από βουνό. Τότε ενεργοποιήθηκε το σύστημα προειδοποίησης για εγγύτητα με το έδαφος (GPWS), προειδοποιώντας για επικείμενη σύγκρουση.

cats

Το σύστημα φώναξε στον πιλότο να ανεβάσει το αεροσκάφος πιο ψηλά κι εκείνος με έναν ελιγμό της τελευταίας στιγμής έσωσε το αεροσκάφος με τους 190 επιβάτες. Όχι όμως και τη δουλειά του, καθώς μετά από αυτό το περιστατικό, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Πεζοναύτης απέτρεψε πιθανή τραγωδία στον αέρα -Όρμησε σε επιβάτη πριν ανοίξει την έξοδο κινδύνου
ΟΗΕ: «Η Γάζα είναι η πλέον υποσιτισμένη περιοχή του κόσμου»
ΒΙΝΤΕΟ: Σάλος με τα καταφύγια υπακοής για γυναίκες στη Σαουδική Αραβία-Ξυλοδαρμοί, απομόνωση και βιασμοί
Σήμα Κινδύνου από πρώην επικεφαλής CIA-«Θα επιτεθεί στη Λιθουανία ο Πούτιν, εάν πετύχει τους στόχους του στην Ουκρανία»
Μουσικό συγκρότημα δολοφονήθηκε στο Μεξικό-Νόμιζαν ότι πήγαιναν να παίξουν μουσική και οδηγήθηκαν σε άδειο οικόπεδο
Αξιωματούχος της Χαμάς υποστηρίζει ότι η οργάνωση θα απορρίψει τη νέα πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα
Οι δασμοί Τραμπ διατηρούνται σε ισχύ από Εφετείο μέχρι να εξεταστεί η υπόθεση
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επτά αδικήματα στον 53χρονο οδηγό που σόκαρε το Λίβερπουλ
Το Ισραήλ υπέγραψε την πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα-Δεν απάντησε η Χαμάς
Πρόκληση Ερντογάν για την Άλωση-«Κωνσταντινούπολη και Αγία Σοφία για πάντα δικές μας»