Κατέρρευσε εκκλησία στα κατεχόμενα λόγω έλλειψης συντήρησης

Η Γενί Ντουζέν γράφει σήμερα ότι κατέρρευσε λόγω έλλειψης συντήρησης η ιστορική εκκλησία στο κατεχόμενο χωριό Βουνό, η οποία είχε ανάγκη συντήρησης εδώ και πολύ καιρό.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα προστίθεται ότι προκλήθηκε φόβος στους κατοίκους της περιοχής λόγω της κατάρρευσης αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ωστόσο δεν υπήρξαν τραυματισμοί και απώλειες. Τα συντρίμμια της εκκλησίας, η οποία κατέρρευσε σε μικρό χρονικό διάστημα, αναμένεται να απομακρυνθούν σήμερα.

Μιλώντας στην εφημερίδα για το θέμα, ο «κοινοτάρχης» του κατεχόμενου Βουνού, Ντουρμούς Ασιαντίρ είπε ότι κατέβαλλαν προσπάθειες για την επισκευή της εκκλησίας εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν έχει γίνει κάποιο συγκεκριμένο βήμα εδώ και χρόνια.

«Πριν από 6-7 χρόνια, οι Ελληνοκύπριοι ήρθαν να επισκεφθούν το χωριό και την εκκλησία και είπαν και αυτοί ότι θέλει συντήρηση. Ήθελαν μάλιστα να αναλάβουν επισκευές με δικά τους μέσα. Εμείς απευθυνθήκαμε και πάλι στο τμήμα αρχαιοτήτων και είπαμε: “Αυτό το κτίριο θα γκρεμιστεί, ας το επισκευάσουμε με δικά μας μέσα”. Δυστυχώς, δεν δόθηκε η απαραίτητη άδεια και είπαν: “Δεν μπορείς να καρφώσεις ούτε ένα καρφί, κοινοτάρχη”. Αυτό που συνέβη σε αυτό το στάδιο είναι προφανές. Σήμερα, το τμήμα αρχαιοτήτων είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνο για την κατάρρευση αυτής της εκκλησίας με αυτόν τον τρόπο» ανέφερε.

Αν είχαν ληφθεί εγκαίρως μέτρα, η εκκλησία δεν θα είχε γκρεμιστεί, ένα ιστορικό μέρος καταστράφηκε λόγω αμέλειας, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πυρά ACCEPT σε Χατζηγεωργίου ότι συμμετείχε στο pride και φωτογράφησε drag queen-«Προπαγάνδα» απαντά το ΕΛΑΜ
Επιχείρηση «Ιστός Αράχνης»-Πώς στήθηκε επί 18 μήνες το σαμποτάζ των Ουκρανών στις ρωσικές βάσεις
Έκλεισαν οι κάλπες στην ΕΔΕΚ-Η ώρα της κρίσης για Αναστασίου και Διομήδους
Έφυγαν για Κωνσταντινούπολη οι Ρώσοι-Ο Ζελένσκι υποστηρίζει ότι θα στείλει αντιπροσωπεία για τις συνομιλίες
Βλάβη σε αγωγό από μπάζωμα άφησε χωρίς νερό την Πάφο-Τη Δευτέρα αποκαθίσταται πλήρως το πρόβλημα
Χειροπέδες σε δύο νεαρούς για τον εμπρησμό οχήματος στον Άγιο Δομέτιο
Οι σκληροπυρηνικοί Ultras της Παρί, ο Ζιντάν και το φιάσκο των Αρχών-Οι λόγοι πίσω από τα επεισόδια στο Παρίσι
Σαμποτάζ σε ρωσικές βάσεις από τους Ουκρανούς-Κατέστρεψαν με drone πάνω από 40 μαχητικά
Συμπληρώνονται έξι χρόνια από την εφαρμογή του ΓΕΣΥ-«Ήρθε για να μείνει» το μήνυμα του υπουργού Υγείας
Αυτή είναι η απάντηση των 13 σημείων της Χαμάς που ο Γουίτκοφ χαρακτήρισε «απαράδεκτη»