Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω ξηρασίας-Προειδοποιήσεις και συστάσεις από την Πυροσβεστική

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς λόγω της ξηρής περιόδου, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης πυρκαγιών είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Σε ανακοίνωση της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου αναφέρει πως «σύμφωνα με τις προβλέψεις του Τμήματος Μετεωρολογίας για ιδιαίτερα ξηρή περίοδο μέχρι την 21η Μαρτίου 2025, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης πυρκαγιών, θα είναι αυξημένος».

Παράλληλα απευθύνει έκκληση προς το κοινό όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, αποφεύγοντας δραστηριότητες και ενέργειες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα (σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση, ηλεκτροσυγκόλληση κλπ), η απόρριψη αναμμένων αποτσίγαρων ή άλλων καυτών αντικειμένων σε ανοιχτό χώρο, κλπ.

Επιπρόσθετα, σημειώνει ότι «ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται και στα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από τις εξατμίσεις διαφόρων ηλεκτρογεννητριών ή υδραντλιών στην ύπαιθρο».

Υπενθυμίζεται ότι το κάψιμο χόρτων, αποκλαδιών και σκυβάλων απαγορεύεται και ότι το άναμμα φωτιάς οπουδήποτε απαγορεύεται πλην για την παρασκευή φαγητού εντός των ειδικά επιτρεπόμενων και διαμορφωμένων χώρων.

Όποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά, παρακαλείται να τηλεφωνήσει άμεσα στο 112 ή στο 1407, καταλήγει στην ανακοίνωση της η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Καίγονται σπίτια με την σπίθα να οφείλεται στις συνθήκες διαβίωσες σε μια επίπλαστη ευημερία

Δειτε Επισης

Ώρες αγωνίας για τον 46χρονο Γιώργο Χριστοφή που απουσιάζει από την οικία του
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Επαρχία Πάφου
Συνελήφθησαν 24 παράνομοι μετανάστες μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας
Νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά στην Επαρχία Πάφου-Επιχειρούν πέντε πτητικά μέσα
Η χρήση σμυρίλιου προκάλεσε πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού-Καταγγέλλει τους πολίτες το Τμήμα Δασών καθώς δεν είχαν άδεια
Τραγωδία στην Πάφο-28χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα
Τρεις νέες συλλήψεις για την άγρια συμπλοκή και απόπειρα φόνου στην Πάφο
Υλοποιήθηκε το 45% των ανακλήσεων σε οχήματα με ΤΑΚΑΤΑ-Παραμένουν ακόμη 37.000 για αντικατάσταση των αερόσακων
Πυρκαγιά στην Επαρχία Λευκωσίας επηρέασε γραφεία εταιρείας και οχήματα-Διερευνώνται τα αίτια
Πρόλαβαν τα χειρότερα Πυροσβεστική και Τμήμα Δασών έπειτα από πυρκαγιά στην Πάφο-Παραμένουν σε επιφυλακή