Μαζική επίθεση ουκρανικών drones στη Μόσχα λίγο πριν τις ειρηνευτικές συζητήσεις Kιέβου-Ουάσινγκτον
08:49 - 11 Μαρτίου 2025

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν σε μια «μαζική» επίθεση drones κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Μόσχα και την περιοχή της πρωτεύουσας, αναφέρουν τοπικοί αξιωματούχοι.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι συνολικά 337 ουκρανικά drones είτε αναχαιτίστηκαν είτε καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή της Μόσχας και σε άλλες εννέα ρωσικές περιοχές.
Όπως μεταδίδει το BBC, αυτή φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη επίθεση με drones που έχει εξαπολύσει μέχρι στιγμής η Ουκρανία εντός και πέριξ της Μόσχας. Πρόκειται για δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ορισμένα από τα οποία στοχεύουν κατοικημένες περιοχές.
Η επίθεση έρχεται λίγες ώρες πριν από μια κρίσιμη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων από τις ΗΠΑ και την Ουκρανία στη Σαουδική Αραβία, με επίκεντρο τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
- Αισιοδοξία στις ΗΠΑ για συμφωνία με την Ουκρανία για τα ορυκτά-Στη Σαουδική Αραβία ο Ζελένσκι
- Στη Μόσχα ξανά ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ - Θα έχει συνάντηση με Πούτιν
Πηγή: Iefeimerida
