Τα είπε τηλεφωνικώς με Κόστα ο ΠτΔ πριν την Γενεύη-Επανέλαβε τις κοινές θέσεις ΕΕ για στήριξη της ΚΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε απόψε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, συζήτησαν ενόψει της διευρυμένης συνάντησης που θα φιλοξενηθεί στη Γενεύη στις 17-18 Μαρτίου, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού από το σημείο που έχουν διακοπεί.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επανέλαβε τις κοινές θέσεις της ΕΕ για στήριξη στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπογράμμισε την προσήλωση στις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Πρόεδρος Κόστα αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στη Γενεύη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πού είναι ο Χαμενεΐ;-Πώς ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν μετακινείται από καταφύγιο σε καταφύγιο
Αλλαγή στάσης Τραμπ-Σκέφτεται αμερικανικά πλήγματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Αριστοτέλους: Αναβαθμίζοντας τη στρατηγική υπόσταση, θωρακίζουμε κρατική οντότητα
Τι σημαίνει η «αλλαγή καθεστώτος» που θέλει ο Νετανιάχου στο Ιράν
Επισκέψεις Προέδρου στις Βαλτικές χώρες, αρχή με επίσημη επίσκεψη στη Λετονία
Αυτά είναι τα στοιχεία επικοινωνίας πρεσβειών για τους Κύπριους πολίτες στη Μέση Ανατολή
Έμμεσες απειλές Τραμπ-Οι ΗΠΑ δεν θα σκοτώσουν τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν «προς το παρόν»
Αυτούς καταζητεί η Αστυνομία για τη συμπλοκή με μαχαίρια και λοστούς στην Πάφο
Κοινή δήλωση από τη «βουλή» για το ιδιοκτησιακό δικαίωμα ζήτησε ο Τατάρ-Θέλει να καλύψουν την επιπολαιότητά του
Αξιωματούχοι στις ΗΠΑ διαψεύδουν το Ισραήλ-«Το Ιράν ήθελε τρία χρόνια να φτιάξει πυρηνικό όπλο»