Ελεύθερος ο βουλευτής της «Νίκης» Νίκος Παπαδόπουλος μετά το επεισόδιο στην Πινακοθήκη

Στο σπίτι του επιστρέφει ο μετά από πολύωρη παραμονή του στην εθνική Πινακοθήκη ο βουλευτής της Νίκης, Παπαδόπουλος Νίκος.

Μιλώντας στο iefimerida.gr, ο Νίκος Παπαδόπουλος περιέγραψε ότι ξεκρέμασε τις εικόνες και έψαχνε κάδο για να τις πετάξει και, τελικά, τις πέταξε κάτω, όταν δεν βρήκε.

«Δεν μπορεί να ήταν χθες Κυριακή της Ορθοδοξίας και να γίνονται αυτά τα αίσχη», είπε. Σε ερώτηση του iefimerida αν θα συνομιλούσε με τον δημιουργό των έργων τέχνης που βανδάλισε, απάντησε «βεβαίως!».

Σε ερώτηση σχετικά με το τι θα του έλεγε, ο Νίκος Παπαδόπουλος απάντησε: «καλή μετάνοια».

«Χθες ήταν Κυριακή της Ορθοδοξίας και σήμερα με τα χρήματα του ελληνικού λαού εδώ στην εθνική πινακοθήκη βεβηλώνουν την εικόνα της Παναγίας και του Αγίου Γεωργίου», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόπουλος κατά την έξοδο του.

Ο ίδιος δήλωσε ότι εθίγη ιδιαιτέρως από το περιεχόμενο της έκθεσης και αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε εάν παρουσιάζονταν έργα που προσέβαλαν τη μουσουλμανική θρησκεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετρούν ζημιές στην Εθνική Πινακοθήκη μετά τους βανδαλισμούς του βουλευτή-«Δεν ξαναζήσαμε κάτι τέτοιο»

Χαρακτήρισε δε ανεπίτρεπτα τα εκθέματα σημειώνοντας ότι επισκέπτες της πινακοθήκης εκτός των άλλων είναι και σχολεία.

Από την πλευρά του οι δικηγόροι του ανέφεραν πως θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη καθώς ο εντολέας τους κρατήθηκε παράνομα χωρίς να βαρύνεται με καμία κατηγορία.

Νωρίτερα, μετά το επεισόδιο, ο βουλευτής κρατούνταν στην Πινακοθήκη. Οι δικηγόροι του δήλωσαν πως δεν του ασκήθηκε δίωξη και πάει σπίτι του.

Σύμφωνα με πηγές της Πινακοθήκης, το ΔΣ της οποίας αναμένεται να βγάλει ανακοίνωση, ο Νίκος Παπαδόπουλος θα πάει στη ΓΑΔΑ για να σχηματιστεί δικογραφία, η οποία θα πάει στη Βουλή.

«Ξεκρέμασα τέσσερις εικόνες -βέβηλες εικόνες- και δύο από αυτές μου ξέφυγαν μόλις πήγα να γυρίσω έσπασε το τζαμάκι, τίποτα άλλο» δήλωσε ο Νίκος Παπαδόπουλος μετά το επεισόδιο.

Νωρίτερα, ο Νίκος Παπαδόπουλος εισέβαλε στην Πινακοθήκη και έσπασε προθήκες εκθεμάτων τα οποία θεωρούσε βλάσφημα για τη θρησκεία.

«Αυτά είναι πρωτοφανή, τραυματίζουν και τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη. Αυτό που έγινε σήμερα έλαβε τέλος, ο βουλευτής είναι ελεύθερος και λογοδοτεί ενώπιον των ψηφοφόρων του και ενώπιον της δικαιοσύνης και της βουλής» είπε ο Παύλος Σαράκης και συμπλήρωσε: «Σημασία έχει ότι είναι ελεύθερος. Δεν πέρασε ο ευτελισμός του βουλευτή, αυτό έχει σημασία».

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Μου ζήταγε χρήματα για να μην κάνει αρνητικά δημοσιεύματα»-Η τοποθέτηση της Μακρή για τον εκβιασμό
Ταυτοποιήθηκε το θύμα της μαφιόζικης δολοφονίας-Πρόκειται για Πολωνό πατέρα δύο παιδιών
Περιμένει τα F-35 από τον Τραμπ ο Ερντογάν-«Η ανησυχία της Ελλάδας είναι άτοπη και χωρίς νόημα»
Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή
«Τσακίσου φέρε 150 ευρώ και φύγε»-Οι προκλητικοί διάλογοι των τελωνειακών που χρηματίζονταν
Τα δεδομένα στην υπόθεση Καλογήρου μετά την παράδοση της ιατροδικαστικής έκθεσης στην Αστυνομία
Προσωπικές διαφορές πίσω από τη δολοφονία του 43χρονου στην Αγία Παρασκευή
Θρίλερ με την ταυτότητα του θύματος της δολοφονίας στην Ελλάδα-Πού στρέφονται οι έρευνες για το δολοφόνο
«Ήμουν γεμάτη αίματα, με απείλησαν να μη μιλήσω»-Συγκλονίζει η κατάθεση της 14χρονης θύματος βιασμού
Κόλαση πυρός στην Εύβοια-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά (vids&pics)