Σε τεστ αλήθειας υποβάλλονται οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Ασφαλείας υπό το φόβο διαρροών

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας περνάει από ανιχνευτές ψεύδους τους εργαζομένους του σε μια προσπάθεια να βρει ποιοι ευθύνονται για διαρροές εσωτερικών πληροφοριών, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Κρίστι Νόεμ.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είχαν κάνει προηγουμένως ρεπορτάζ γι' αυτή τη χρήση των ανιχνευτών ψεύδους.

Η ρεπουμπλικανή πρώην κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων οι οποίοι θα πρέπει να υποβληθούν στο τεστ.

Διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών

Δύο εργαζόμενοι του υπουργείου διέρρευσαν εμπιστευτικές πληροφορίες για αστυνομικές επιχειρήσεις και έτσι έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τις ζωές αστυνομικών, υποστήριξε η Νόεμ. Τώρα θα απαγγελθούν σε βάρος τους κατηγορίες και αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης έως 10 ετών.

Η υπουργός υπογράμμισε ότι η Εσωτερική Ασφάλεια θα χρησιμοποιήσει «σίγουρα» ανιχνευτές ψεύδους στην έρευνά της για ενδεχόμενες περαιτέρω διαρροές στις τάξεις της. Η Νόεμ δήλωσε πως, ως επικεφαλής του υπουργείου, έχει ένα ευρύ φάσμα εξουσιών και σκοπεύει να τις χρησιμοποιήσει.

Το γραφείο της Νόεμ, μεταξύ άλλων, προχωρεί σε συλλήψεις και απελάσεις μεταναστών οι οποίοι δεν έχουν άδεια παραμονής ή έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα.

Πηγή: cnn.gr

Δειτε Επισης

Τρεις νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου σε ποτάμι στη Νεμπράσκα
Live εικόνα από την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα
Bloomberg: Έτοιμος ο Τραμπ να αναγνωρίσει την κατοχή της Κριμαίας από τον Πούτιν
Ερευνητές της Οξφόρδης υπολόγισαν βάσει ανακάλυψης της NASA την «ακριβή ημερομηνία» της Σταύρωσης του Ιησού
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο COVID προήλθε από εργαστήριο-Κατηγορεί τον Φάουτσι για σκόπιμη συγκάλυψη
Παράλυτο παιδί από την Παλαιστίνη κάηκε ζωντανό μετά από επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα
Ανάλυση: Ο Τραμπ υποσχέθηκε λύση σε 100 μέρες στην Ουκρανία, αλλά... δεν προλαβαίνει
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Δαμασκό μετά από 16 χρόνια
Στη δημοσιότητα πάνω από 10.000 σελίδες αρχείων για τη δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι
Και ο Τραμπ απειλεί Ουκρανία και Ρωσία ότι θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες αν δεν επιτευχθεί συμφωνία