Σε τεστ αλήθειας υποβάλλονται οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Ασφαλείας υπό το φόβο διαρροών

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας περνάει από ανιχνευτές ψεύδους τους εργαζομένους του σε μια προσπάθεια να βρει ποιοι ευθύνονται για διαρροές εσωτερικών πληροφοριών, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Κρίστι Νόεμ.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είχαν κάνει προηγουμένως ρεπορτάζ γι' αυτή τη χρήση των ανιχνευτών ψεύδους.

Η ρεπουμπλικανή πρώην κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων οι οποίοι θα πρέπει να υποβληθούν στο τεστ.

Διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών

Δύο εργαζόμενοι του υπουργείου διέρρευσαν εμπιστευτικές πληροφορίες για αστυνομικές επιχειρήσεις και έτσι έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τις ζωές αστυνομικών, υποστήριξε η Νόεμ. Τώρα θα απαγγελθούν σε βάρος τους κατηγορίες και αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης έως 10 ετών.

Η υπουργός υπογράμμισε ότι η Εσωτερική Ασφάλεια θα χρησιμοποιήσει «σίγουρα» ανιχνευτές ψεύδους στην έρευνά της για ενδεχόμενες περαιτέρω διαρροές στις τάξεις της. Η Νόεμ δήλωσε πως, ως επικεφαλής του υπουργείου, έχει ένα ευρύ φάσμα εξουσιών και σκοπεύει να τις χρησιμοποιήσει.

Το γραφείο της Νόεμ, μεταξύ άλλων, προχωρεί σε συλλήψεις και απελάσεις μεταναστών οι οποίοι δεν έχουν άδεια παραμονής ή έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα.

Πηγή: cnn.gr

Δειτε Επισης

Η επίθεση του Τραμπ στην USAID προσκρούει σε αδιέξοδο-Το λάθος της νομικής του ομάδας
Γάλλος ευρωβουλευτής προτείνει αναστολή των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ
«Δε θα επιτρέψουμε εμφύλιο»-Ανακοίνωσε το τέλος των δολοφονικών επιθέσεων η Κυβέρνηση της Συρίας
«Όταν εισέβαλαν στο κτήριο, σκεφτήκαμε ότι τελειώσαμε»-Συγκλονιστικές μαρτυρίες αμάχων στη Συρία
Ο ουκρανικός στρατός κατέρριψε 130 drones που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις στη διάρκεια της νύχτας
Ζητήματα ασφάλειας αναγκάζουν τη Γροιλανδία να συμμετάσχει με άλλες χώρες-«Απρόβλεπτος ο Τραμπ»
Αβεβαιότητα και φόβος αναγκάζουν τους λιγοστούς Έλληνες να εγκαταλείψουν τη Συρία
Η Κίνα θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις σχέσεις με τον Καναδά στη βάση της αμοιβαίας συνεργασίας
Συνελήφθη Παλαιστίνιος ακτιβιστής που ηγήθηκε των διαδηλώσεων στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια
Η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους «άγνωστου τύπου»