Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Μηλιά Χριστοφή-Ήταν τελευταία Ελληνοκύπρια κάτοικος του κατεχόμενου Άγιου Ανδρόνικου
17:15 - 09 Φεβρουαρίου 2025
Έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι η μοναδική ελληνοκύπρια, Μηλιά Χριστοφή, που διέμενε στον Άγιο Ανδρόνικο Καρπασίας με το σύζυγό της, Ανδρέα Χριστοφή.
Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα «Αμμόχωστος η πόλη μας», αναφέρεται πως «θρηνεί η κοινότητα Αγίου Ανδρονίκου Καρπασίας».
Σημειώνει ότι «με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι έφυγε από κοντά μας ένας άγγελος του Αγίου Ανδρονίκου. Η αγαπημένη μας Μηλιά, η εγκλωβισμένη του Αγίου Ανδρονίκου Καρπασίας, άφησε την τελευταία της πνοή, αφήνοντας πίσω της ανεκτίμητες αναμνήσεις και αγάπη. Ας είναι αιωνία η μνήμη της».
Η Μηλιά Χριστοφή και ο σύζυγός της, μίλησαν στον REPORTER τον περασμένο Αύγουστο για τη ζωή τους, τις τραγικές στιγμές της εισβολής, αλλά και τη ζωή στον κατεχόμενο Άγιο Ανδρόνικο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΉ ΤΟΥΣ:
Ο κ. Ανδρέας και η κα. Μηλιά οι μοναδικοί Ελληνοκύπριοι στον Άγιο Ανδρόνικο-«Δαμέ εν ο τόπος μας»